Intelligent golf på Mallorca’s ældste bane

6. hul kaldes af mange for signaturhullet på Son Vida - ikke mindst med baggrund i udsigten ned over Palma. PR-foto

Son Vida-golfbanen lidt nord for Palma er øens første bane. Banen er ikke lang – men ta’ ikke fejl af udfordringerne. GolfXtra har besøgt Son-trekanten, som Arabella Golf også kan kaldes.

Mallorca, Spanien: Son-trekanten.

Sådan kan de Arabella Golf passende betegnes. Tre baner med masser af kvalitet, udfordringer og forskelligheder.

Afslutningshullet på Son Vida er fyldt med udfordringer. For enden af hullet ligger Sheraton-hotellet. PR-fotoSon Muntaner. Son Vida. Son Quint. Sådan hedder de tre baner, som ligger side om side i et kuperet område små ti minutter fra Mallorca’s hovedstad, Palma.

GolfXtra har besøgt de tre baner. Og vi begynder vores rundtur på Son Vida – den korteste af de tre baner oppe ved Na Burguesa-bjerget nord for Palma. Son Vida har de fleste år på bagen. Dermed er banen en legende på Mallorca. Det er øens første golfbane, og banen snor sig rundt med masser af millionvillaer – i euro vel at mærke – som nærmeste kulisse.

På hul 6 kommer det, som de fleste vil kalde for banens signaturhul. Et 450 meter langt par 5-hul fra gul og knap 50 meter kortere fra rød. Teestedet ligger højt oppe, og herfra er der ellers en fantastisk udsigt over Palmabugten.

Selv Mallorcas arkitektoniske attraktion nummer ét, den gigantiske romersk-katolske La Seu-katedral, kan ses fra teestedet. Omkring 400 år tog det at bygge katedralen, der først stod færdig i begyndelsen af 1600-tallet. Fairway føles nærmest så smal, som det at bevæge sig op gennem midtergangen i en bybus, inden det hele ender ved en bunkerbeskyttet green.

Par 3-hullerne er sande perler på Son Vida-banen. Her er det et view ned over green på 8. hul. PR-foto

Omtanke og præcision

Son Vida-banen er lidt af en juvel, når det gælder om intelligent golf. Banen er med sine 5601 meter fra gul ikke den længste. Fra rød tee er der 4738 meter. Men på flere huller – eksempelvis hul 10, et kort par 4-hul på blot 265 meter, kræver det omtanke og præcision at finde det rigtige landingsområde.

Par 3-hullerne 8, 12 og 16 er rene perler, hvor der slås ned mod greens, der ligger mange, mange meter lavere. Her gælder det om at vælge det rigtige værktøj.

Son Vida-banen har to gange været vært på Europa Touren – første gang i 1990 og anden gang i 1994. Første vinder er de stolte af på banen, for det var ingen ringere end Seve Ballesteros, der vandt efter omspil. I dag er banen ganske enkelt alt for kort til at være vært for mesterskabsturneringer
Banens historie går tilbage til 1964 med F.W. Hawtree som arkitekten. I 2001 skete der et redesign, som tyske Kurt Rossknecht stod bag.

Midt på fairway på hul 11 ligger en gammel brønd, som er bevaret. PR-fotoNogle af hullerne på Son Vida kredser rundt om det femstjernede Castillo Hotel So Vida. Det er den ene af tre hoteller, som er tilknyttet de tre baner. De to øvrige er Arabella Sheraton og St. Regis Mardavall.

Mellem hotellerne og golfbanerne er der gratis shuttle-transfer – med afgang og ankomster fra halve time.


Af Jørgen Schultz
i Palma, Mallorca

 

1 Trackback / Pingback

  1. Arabella Golf: Pragtfuld golf på Mallorca - GolfXtra

Kommentarerne er lukkede.