Charterferie erstatter Kina på Ferie for Alle

Efter at Kina har meldt afbud som poartnerland på grund af coronavirus-problematikken, bliver der ekstra fokus på charterferie på den kommende Ferie for alle-messe.

Skandinaviens største feriemesse sætter et yderligere fokus på en populær rejseform, nemlig charterferier, når Ferie for Alle løber af stablen 21.-23. februar i MCH Messecenter Herning. Det sker efter afbud fra Kina som Partnerland grundet den alvorlige coronavirus.

Herning: Charterferier er populære som aldrig før, også på Ferie for Alle, hvor alle de store rejsearrangører igen i år er samlet og byder på et væld af aktiviteter. Rejseformen får nu et endnu større fokus efter Kina måtte melde fra som Partnerland.

Hos Messecenter Herning er der fuld forståelse for det kinesiske afbud, men tiden indtil messen har været for kort til at vælge et nyt partnerland med aktiviteter. Derfor har projektledelsen for Ferie for Alle i stedet valgt at sætte ekstra fokus på en mangeårig og populær samarbejdspartner, nemlig charterbranchen.

Rejseselskaberne på årets Ferie for Alle stod for 95 procent af danskernes charterferier i 2019, og det stærke felt af udstillere giver Skandinaviens største feriemesse mulighed for at skrue op for fokusset på en af danskernes foretrukne rejseformer.

– Charterbranchen står rigtigt stærkt i år, og det vil vi gerne støtte op om. Som besøgende kan du glæde til at møde alle de kendte rejsearrangører under ét tag, hvor der er masser af inspiration med nye og velkendte destinationer, personlig rådgivning og rejseforedrag på programmet. Der er med garanti noget for enhver smag, fortæller Anders Ladefoged Mortensen, projektchef i MCH A/S og ansvarlig for Ferie for Alle.

Bæredygtige charterrejser i spotlyset

Hos brancheforeningen RID, Rejsearrangører i Danmark, glæder man sig over charterferiens popularitet og over messens ekstra fokus på netop denne rejseform, fortæller foreningens direktør, Henrik Specht.

Sammen med formand for RID Jan Vendelbo vil han fredag 21. februar fortælle om bæredygtige charterferier på feriemessens Udlandsscene, hvor der også bliver mulighed for at stille spørgsmål om rejsebranchen set i et bæredygtigt perspektiv. Ifølge Henrik Specht tager branchen ansvar i en tid med fokus på bæredygtighed, hvilket kan aflaste både klimaet og kundernes samvittighed.

– Den offentlige debat fokuserer jo meget på flyrejsernes aftryk på klimaet, men faktum er, at flere flyselskaber og rejsearrangører nu går ind og klimakompenserer for deres klimaaftryk. Når vores gæster skal ud at rejse, er det også vigtigt, at de ikke kun ser på timerne i flyet, men derimod hele ferien i et bæredygtigt perspektiv. Her gør mange af de danske rejsearrangører allerede et stort stykke arbejde ved at fokusere på en optimeret brug af miljøressourcerne på hotellerne og bedre lokale arbejdsforhold samt beskyttelse af naturlivet og det lokale kulturliv, fortæller Henrik Specht.

Ferie for Alle foregår 21.-23. februar 2020 i MCH Messecenter Herning. Messen er Skandinaviens største ferie- og golfmesse og byder på flere end 1.000 udstillere og besøges af omkring 60.000 ferieglade mennesker.