Ny skandinavisk golfturnering for kvinder til Hillerød og Smørum

Tilskuerne stod i lag i 2008 ved den seneste LET-turnering i Danmark, hvor Annika Sörenstams (i hvide bukser og blå polo) tog afsked som professionel golfer i Europa. Nu er nye stjerner ad blandt andet dansk vej klar til at gå i hendes fodspor. Foto: Frank Undall

Hillerød Golf Klub og Smørum Golfklub har i samarbejde fået turneringen til Danmark. Det er første gang i otte år, der i Danmark spilles international pro-turnering for kvinder.

Hillerød-Smørum: I alt 132 kvinder kan stille til start i Danish Golf Open, som i år spilles i Hillerød Golf Klub og i 2021 i Smørum Golfklub. Danish Golf Open er en del af den nye skandinaviske Nordic Golf Tour, der indgår i LET Access Series. LET Access er en turnering, som ligger lige under Ladies European Tour. Et stærkt resultat i Hillerød eller Smørum kan derfor være en del af et springbræt til kvindernes Europa Tour.

Danish Golf Open er 54 hullers slagspil med cut efter 36 huller. Turneringen spilles i Hillerød 3.-5. juni finalerunde Grundlovsdag. Dagen før Danish Golf Open turneringerne gennemføres en PRO/AM turnering.

– Vi er virkelig stolte over, at vi i fællesskab har kunnet opbygge en turnering på så højt niveau. Vi glæder os meget til at få spillerne til Hillerød og Smørum, hvor vi forventer god golf i tråd med vores klubbers DNA, manager siger Kim Hyrzkov, Hillerød Golf Klub, og golfdirektør Keld Østergaard Christensen, Smørum Golfklub.

International golf på dansk grund

Begge klubber er kendte for at producere uhyggeligt stærke golfkvinder, der også kan begå sig på internationalt plan. De to danske professionelle LPGA- og LET-spillere, Nicole Broch Larsen fra Hillerød Golf Klub, og Nanna Koerstz Madsen fra Smørum Golfklub, har begge lovet at deltage i de danske afdelinger af Nordic Golf Tour, hvis deres spilleplaner tillader det.

Nordic Golf Tour har med 132 kvinder, som er morgendagens stjerner indenfor golf, potentiale til at blive en tilskuermagnet. Den er skabt gennem et samarbejde mellem Dansk Golf Union, Svenska Golfförbundet og Norsk Golfforbund. Målet er at højne interessen for professionel damegolf. I 2020 spilles Nordic Golf Tour turneringen i Norge, Sverige og Danmark, og der er en samlet præmiesum på 3,4 millioner svenske kroner. I Danmark er der en præmiesum på 300.000 kroner.

Det er den første pro-turnering for damer i Danmark siden 2012, hvor der blev spillet Samsø Ladies Open (LET Access). Den seneste Ladies European Tour-turnering på dansk jord var Nykredit Masters i 2008, som i øvrigt var Annika Sörenstams sidste turnering i Europa – og den næstsidste før hendes glorværdige karriere planmæssigt blev afsluttet.

Nyheden om, at Danmark igen får en professionel turnering for kvinder, er ikke den eneste gode golfnyhed. Ladies European Tour er for nylig blevet styrket markant via at samarbejde med LPGA Tour og Royal & Ancient, og det har atter bragt LET til Sydsverige.