Høj kvalitet på tre sløjfer på tyrkiske Cornelia

Midt i Cornelia-anlægget ligger det imposante klubhus med restaurant og alle andre faciliteter.

De 27 huller på Cornelia-anlægget er nærmest et must, hvis der skal prøves kræfter med kvalitetsbanerne i Belek i Tyrkiet.

Belek, Tyrkiet: Cornelia er navnet på en rose, som mange anser for en af de sorter, der blomstrer allermest. Og det gælder også for golfanlægget i Belek i Tyrkiet, hvor der er mulighed for at vælge mellem tre sløjfer i alt 27 huller.

LÆS MERE: To Cornelia-hoteller tæt på golfbaner og Middelhavets bølger

Sløjferne har fået navnene Tiberius, Sempronia og Gaius og har alle så høj kvalitet, at der er tale om en mesterskabsbane. Sløjferne sammensættes til tre baneforløb, som har fået de mundrette navne Kings Course, Queens Course og Prince Course, hvoraf førstnævnte er mesterskabsbanen.

På alle tre sløjfer er der dramatiske afslutningshuller.

Det er ikke nogen hr. hvem-som-helst, der har stået for banedesignet det er den seksdobbelte majorvinder, britiske Sir Nick Faldo. Han var en intelligent spiller en sand strateg og for ham har det aldrig handlet om udelukkende at slå langt. For ham var course management essentiel for Faldo. For den britiske storspiller gjaldt det om hele tiden at træffe de rigtige beslutninger, holde bolden i spil og have bolden placeret rigtigt.

Kort par 4 er signaturhullet

Den indstilling bringer han i høj grad med sig i designet af mange af hullerne på Cornelia. Her er en blanding af lange og korte huller samt snedige par 3-huller. Ikke overraskende er der også et kort par 4-hul, som han selv karakteriserer som signaturhullet.

Faldos Choice er navnet på hul 7 på Tiberius-sløjfen et hul, som kun er 244 meter fra gul tee. Fra teestedet skal der træffes en beslutning om enten at tage chancen og baske til bolden med driveren eller foretage det konservative valg at placere bolden i fairway for at spille sikkert på i to. Valget er dit! Den direkte linje er bandlyst, for her står et par monsterhøje, paraplyagtige fyrretræer i vejen.

Der er en del vand i spil på den udfordrende Cornelia-bane.

Et imponerende stykke land kaldte. Sådan karakteriserede Faldo området, inden gravemaskinerne blev sendt i arbejde i 2006. Åbningen foregik i 2007, og nu snor hullerne sig gennem de så karakteristiske pinjeskove og det i øvrigt sandede område. Ni søer rundt på banen griber faretruende ind i spillet, og gæster på Cornelia vil komme til at opleve, at hvis ikke bolden ligger optimalt placeret, står der et træ i vejen med grene, som bolden har det med at fange.

Det er med Cornelia-banen, som det er med rosen: Den er afsindigt smuk, men har det med at stikke, hvis man ikke passer på…

 

Af Jørgen Schultz
i Belek, Tyrkiet