Dramatisk afslutning på tyrkiske Gloria

Masser af vand er der i spil på 18. hul på New Course på Gloria-anlægget. Foto: Gloria Golf Resort

New Course ved det femstjernede Gloria-resort i Belek har tre dramatiske afslutningshuller. Fire store søer griber ind i spillet – på godt og ondt.

Belek, Tyrkiet: Med ikke færre end 14 baner er Belek mellem Antalya og Side på den tyrkiske middelhavs-riviera et sandt mekka for golfspillere. Når det gælder om at kåre den mest spændende og mest dramatiske afslutning, så er New Course ved det femstjernede Gloria Resort så sandelig en af kandidaterne.

Fire store søer på sammenlagt 15.000 kvadratmeter er inddraget på fornem og til tider spektakulær vis. Søerne griber allerede tidligt på runden ind i spillet, og det kan være på godt og ondt. Godt fordi søerne er en herlig naturoplevelse mellem de gamle og flotte pinjetræer. Ondt fordi de samme søer drager til sig af bolde, der ikke er slået med den fornødne præcision og derfor påvirker scorekortet i negativ retning.

9. hul på New Course med klubhuset i baggrunden. Foto: Gloria Golf Resort

Og er scorekortet intakt efter de første 15 huller, så kan megen stadig gå grusomt galt, når det går løs med den dramatiske finish på Gloria. På alle tre af de sidste huller er vandet i spil. Det går løs på 16. hul – et knap 500 meter langt par fem hul. Både i andet- og tredjeslaget er vandet i spil.

Green på en ø

På 17. hul kommer banens absolutte signaturhul. Her har banens designer – den franske arkitekt Michel Gayon – kreeret et formidabelt godt golfhul.
Teestedet er hævet en anelse, og knap 130 meter – fra gul tee, endnu længere fra hvid tee – ligger greenen nærmest på en ø. Forbilledet for dette hul er utvivlsomt det verdenskendte 17. hul på TPC Sawgrass i Florida, hvor de professionelle afvikler Players Championship.

Her på Gloria fanger søen alt, hvad der er for kort eller i venstre. Og slås der for meget til højre, truer et buskads, hvor egern af og til stikker snuden frem for at følge udfordringerne fra teestedet. En par på dette hul er så absolut en sejr.

Efter signaturhullet kommer så 18., som gør oplevelsen på Gloria New Course komplet. Igen er det et par fem hul – denne gang kun på 400 meter, som gør det muligt at komme på green i to og dermed give sig selv et putt for en af de sjældne eagler.

Gloria Golf Resort er et stort feriekompleks ganske tæt på Middelhavet. Foto: Gloria Golf Resort

Men hele vejen i venstre side – fra tee til green – ligger vandet. Skal greenen kunne angribes, gælder det om at holde bolden i venstre side. I samme side ligger søen, og det kan blive dyrt at flirte med søbredden.

New Course, der blev indviet i 2005, har 18 af de i alt 45 huller, som kan tilbydes på Gloria-anlægget. Old Course blev taget i brug ti år tidligere, mens ni hullers banen, Verde, kunne indvies i 2001.

Som ved næsten alle baner i Belek er det også ved Gloria et imposant og velindrettet klubhus, der bliver det første indtryk. Lige så megen kvalitet, der er på golfbanerne, lige så store muligheder for afslapning, wellness og kulinariske oplevelser er der på Gloria-hotellet. Gloria blev det første resort, hvor gæsterne også har kunnet boltre sig med golfen. Siden er flere kommet til.

Men få baner i Belek – om nogen overhovedet – har en afslutning som på New Course. En bane, der så absolut ikke er for de vandskrække.

Det absolutte signaturhul på Gloria New Course er 17. hul – et par tre hul, hvor greenen ligger godt beskyttet bag en sø og med Taurus-bjergene som bageste kulisse.

 

Af Jørgen Schultz
i Belek, Tyrkiet