De Vestindiske Øer igen klar til at modtage danske turister og golfspillere

Omgivelserne ved The Buccaneer er forrygende på St. Croix.

To år efter de dramatiske efterårsstorme er de smukke øer med den store danske historie igen klar. Også golfspillerne kan komme i aktion.

Dansk Vestindiske Øer, USA: Efter de dramatiske efterårsstorme tilbage i 2017 har der været brugt store ressourcer på at genopbygge både infrastruktur og hoteller på De Dansk Vestindiske Øer.

Men de smukke øer med den store danske historie er nu igen klar til at tage imod danske turister. Genopbygningsfasen på øerne er så fremskreden, at man for længst har genåbnet for turismen, og det gælder nu også øernes fokus på Danmark, som igen er et marked, man satser stort på. Også golfspillerne er på vej tilbage. Mange danske golfspillere har prøvet kræfter med The Buccaneer på St. Croix.

Det er også baggrunden for, at der ved den kommende weekends Rejsemesse for Kvalitetsrejser i Øksnehallen i København er en delegation fra øerne. I spidsen for delegationen er turismekommissær Joseph Boschulte.

Indkvarteringsmulighederne er mange på The Buccanneer – her er det de såkaldte beachhouses.

– Som turismesegment har danskerne altid haft en enorm betydning for Dansk Vestindien. Udover amerikanerne selv, så er Danmark det klart største marked i forhold til, hvor mange turister vi sender til øerne, lyder det fra Karin Gert Nielsen, der er Managing Director i Atlantic Link, og som repræsenterer De Dansk Vestindiske Øer i Danmark og Skandinavien.

Hun føjer til: – Når man dertil lægger, at vi bruger de fleste penge og tilbringer flest nætter per turist, så siger det sig selv, at den danske turisme har en stor betydning for den lokale økonomi. Derfor vil vi uden tvivl se en øget vestindisk tilstedeværelse på det danske marked fremover. Man er igen klar til at satse på den internationale turisme, og her kommer man ikke udenom, at Danmark er deres vigtigste marked.

The Buccaneer ligger med en stribe af hullerne helt ude ved havet.

På rette spor

Og turismen til De Dansk Vestindiske Øer er tilbage på rette spor. Sammenligner man de totale besøgstal for 2019 med 2018, så giver det også grund til optimisme. I år har man indtil videre haft 464.928 overnattende gæster på de tre øer, og det er en stigning på næsten 50 procent sammenlignet med samme periode året før.

Derudover er flytrafikken til St. Thomas og St. Croix stort set er tilbage på samme niveau, som før stormene i 2017.

Rejsemessen for Kvalitetsrejser finder sted i Øksnehallen fra fredag den 18. oktober til søndag den 20. oktober 2019. De Vestindiske Øer deltager med en stor delegation, der tæller både repræsentanter fra turismemyndighederne og udvalgte hoteller fra St. Croix og St. Thomas.