En oase mellem bjerge og havet ved Cannes

Royal Mougins-resortet med hotellet i baggrunden.

Royal Mougins tæt ved den franske riviera kan ferien og golfen nydes i fed og ro. Og indkvarteringen foregår i to kvadratmeter store suiter. Tæt på klubhuset med en formidabel restaurant.

Cannes, Frankrig: Som det så ofte er tilfældet med privatejede resorts, så er beliggenheden en smule diskret.

Et sådant eksempel er Royal Mougins – et privatejet golfresort med en perfekt beliggenhed tæt ved den hyggelig by Mougins, som er en forstad til Cannes. Fra resortet er der kun godt ti kilometer til to af de kendte seværdigheder inde i Cannes, Boulevard de la Croisette og Palais des Festivals Kongrescenter.

Nogle af greens ligger nærmest helt oppe ved hotellet. Foto: GolfXtraRoyal Mougins med en herlig 18 hullers golfbane og et firestjernet hotel er ejet af forretningsmanden Rattan Chadha.

29 komfortable suiter

Med en passion for golf er det under Rattan Chadhas kommando, at stedet er blevet udviklet og moderniseret. Specielt i perioden fra 2004 til 2008 blev der investeret voldsomt i nye suiter.

Når gardinerne trækkes fra, venter den skønneste udsigt over golfbanen og bjergene i baggrunden.På hotellet er intet er overladt til tilfældighederne. Det har aftvunget ganske markant respekt, at Rattan Chadha ikke bare har købt resortet, men at han samtidig har haft viljen og evnerne til at udvikle ikke bare banen – men også klubhuset, køkkenet, suiter samt spa- og wellness-faciliteterne.

29 suiter omfatter hotellet i forskellige kategorier. Omkring 50 kvadratmeter er de komfortable og velindrettede lejligheder med opholdsrum, lille køkken, soveværelse samt badeværelse. Desuden er der til hver af suiterne en altan eller terrasse på intet mindre end 25 kvadratmeter.

Ud over suiterne er der også investeret i nye fitness- og wellnessfaciliteter, og spa-mulighederne på hotellet er perfekte. 450 kvadratmeter kan gæsterne boltre sig på.

Suiterne er ikke eneste mulighed for at overnatte på resortet. Der er samtidig en række boliger, som sælges i typiske fire andele. Køberne har dermed retten til at opholde sig i boligerne i 13 uger hvert år. Flere danskere er i øvrigt blandt ejerne.

I klubhuset venter der store kulinariske oplevelser, når køkkenpersonalet tryller.

Sæt tid af i restauranten

Golfoplevelsen på Royal Mougins skal for alt i verden afsluttes på bedste kulinariske vis i klubhuset. Frankrig er lig med gastronomi og lidenskab for mad og drikke. Semi-gastronomic er den betegnelse, som køkkenet anvender. Men der er så absolut ikke noget semi over det, hvad der er på de tallerkener, som sendes på bordene ved både frokost- og aftentide.

Her er ikke blot clubsandwiches eller pommesfritter. Her er alt lige fra friskfanget fisk, supper over hjemmelavede burgere til saftige oksebøffer samt raffinerede desserter. Der er al mulig grund til at forlænge golfrunden med kulinarisk forkælelse i klubhuset. Vinkortet er der heller ikke noget at sætte en finger på. Men pas på; regningen kan godt stikke af.

Af Jørgen Schultz
i Cannes, Frankrig