Hotel Royal er juvelen ved det franske Evian-resort

Højt oppe over Genevesøen ligger Evian Golf Club. Foto: Evian Resort

Ved den kendte franske Evian Resort ligger det femstjernede luksushotel Hotel Royal. Både fra golfbanen og hotellet er der en nærmest åndeløs udsigt ud over Genevesøen.

Hvert eneste år spilles én af de store, betydningsfulde turneringen hos kvinderne på Champions Course ved Evian Resortet på sydsiden af Genevesøen.

Det franske resort har en fantastisk beliggenhed ved bredden af den store, smukke sø. The Amundi Evian Championship er den eneste major hos kvinderne i det centrale Europa. Det er en kuperet oplevelse med fantastisk udsigt ud over søen fra mange af banens huller.

Der er en del vand i spil på banen, hvor den eneste kvindelige majorturnering i kontinental-Europa spilles. Foto: Evian Resort

Omkring 130 euro koster greenfee i sommerperioden (2023-priser).

Lige ved siden af ligger Hotel Royal – juvelen i Evian Resortet. Et unikt luksushotel med fem stjerner. Tilbage i 2016 fik hotellet status som palads.

32 suiter

Hotellet ligger i et 47 hektar stort, privat skovområde og har udsigt over Evian-les-Bains, med en betagende udsigt over Genevesøen og de franske og schweiziske alper i centrum af Europa. Hôtel Royal er et sjældent eksempel på luksus i fransk stil med 150 værelser – herunder 32 ekstraordinære suiter. Hotellet blev totalrenoveret i 2015 for at forbedre bygningens arkitektur fra 1900 ved at kombinere den med den mest stilfulde og elegante moderne indretning.

Suiterne rummer alle tænkelige luksuriøse bekvemmeligheder. Foto: Evian Resort

Arkitekten Jean-Albert Hébrard har designet, og hotellet blev totalrenoveret i 2015. Det er lykkedes at kombinre Hôtel Royal-charmen fra den franske Belle Epoque med elegancen af moderne design. Hotellets signaturfarve, pudderblå, er blevet bibeholdt og forstærket af lyse detaljer. Nye materialer, herunder Carrara-marmor, massiv eg og teaktræ, tilføjer et kongeligt præg og bringer Hôtel Royals arv up-to-date for at passe ind i nutidens luksusverden.

Flere restauranter sørger for, at der kan spises og drikkes med manér.

Billigt er det ikke. Omkring 6.000 kroner koster en overnatning for to personer.

Af Jørgen Schultz