Esbjerg fejrer 100 året med værtskab for Challenge Tour 2021

Marbækbanen i Esbjerg har høstet flere internationale anerkendelse det seneste år. Banen er også på Golf Worlds top 100-liste. Foto: Esbjerg Golfklub

Værtskabet for Made in Denmark Challenge presented by FREJA og Total 2021 tilfalder Esbjerg Golfklub og den prisvindende Marbæk-bane. Turneringen falder i 2021 sammen med Esbjerg Golfklubs 100 års jubilæum.

Esbjerg: – Vi er glade for at kunne præsentere så fin en bane og samtidig bidrage til fejringen af en af Danmarks mest traditionsrige og historiske klubber og baner. Esbjerg Golfklub er et unikt sted, og vi glæder os allerede, siger Made in Denmark promoter, Flemming Astrup.

Made in Denmark Challenge presented by FREJA og Total afvikles i starten af august. Den præcise dato ligger fortsat ikke fast.

– Challenge Touren har en stor opgave med planlægning af næste års kalender, og derfor afventer vi stadig den nøjagtige dato. Vi ved dog, at det bliver i starten af august, slutter Flemming Astrup, inden der sendes roser til Esbjerg Golfklub.

Stor opbakning

At Esbjerg Golfklub nu lægger græs til Made in Denmark Challenge by FREJA og Total er helt i tråd med både Esbjerg Kommunes samt samarbejdspartneren Totals interesse for at trække store golfturneringer til Esbjerg.

– Der er stor opbakning til denne type arrangementer, ikke mindst fordi at både kommunen og det lokale erhvervsliv er meget internationalt orienteret, og den støtte håber jeg også vil være synlig under afviklingen af turneringen, siger borgmester i Esbjerg, Jesper Frost Rasmussen og fortsætter;

– Det er i sig selv et stort aktiv at have en golfbane af denne kaliber i kommunen. De lokale golfentusiaster nyder godt af faciliteterne, men det er også vigtig at kunne tiltrække spillere fra andre steder. Det formår Esbjerg Golfklub. Selve banen har jo en uovertruffen beliggenhed i Nationalpark Vadehavet, hvor spillere og publikum kan få en god fornemmelse af den storslåede natur og de skønne rekreative områder, vi har lige udenfor døren. Den oplevelse må man ikke snyde sig selv for, uddyber borgmester Jesper Frost Rasmussen.

– Det er vigtigt for Total at deltage aktivt i de lokalsamfund, hvor vi befinder os rundt omkring i verden. Her i Esbjerg er der en ambitiøs og veldrevet golfklub der skaber mange muligheder for medlemmerne og borgerne i Esbjerg. Det vil vi gerne være med til at bakke op om, siger Vice President i Total, Morten Hesselager Pedersen.

– Der er rigtig mange medarbejdere i Total, der er medlem og nyder at spille i Esbjerg Golfklub. Vi har medarbejdere, der kommer hertil fra hele verden for at arbejde, og golfsporten er en hurtig vej til et vigtigt socialt fællesskab uden for arbejde. Det samarbejde sætter vi stor pris på. Og så kan man da også godt være lidt stolt over, at vi har en af verdens bedste baner at byde på, slutter Morten Hesselager Pedersen.

På billedet ses Niklas Nørgaard Møller på 1. tee i Esbjerg Golfklub. Foto: ECCO Tour

Thomas Bjørn har banerekorden

Det er fjerde gang, der afvikles Challenge Tour på Marbæk-banen i Esbjerg Golfklub. I 1995 vandt Thomas Bjørn i tæt duel med Ben Tinning. Senest, i 2005, blev turneringen vundet i fire slag over par, så der venter det internationale Challenge Tour felt en fantastisk men svær opgave i august 2021.

Thomas Bjørn er desuden indehaver af banerekorden i 64 slag.