Madeira sikrer turister med nye forholdsregler – golfere slipper for mundbind

Madeira har kun haft få smittetilfælde i coronakrisen - men sikrer alligevel turisterne med forholdsregler. (Foto: Santo da Serra Golf)

Selv om der er få tilfælde af Covid-19 på Madeira har øen krav om mundbind – dog ikke på golfbanerne.

Madeira, Portugal: Siden Madeira den 1. juli åbnede for turister, har øen, der hører til Portugal, kun haft få tilfælde af Covid-19.

For at sikre at Madeira fortsat kan være blandt de mest sikre destinationer i Europa, nu hvor antallet af flyankomster er steget fra august, har regeringen indført krav om brug af ansigtsmasker på offentlige områder fra 1. august

Det gælder dog ikke på steder, hvor det er nemt at holde afstand, som eksempelvis i forbindelse med sport – herunder golf, på vandreture, på bondegårdsbesøg og på strande. Dermed vil de fleste turister kunne nyde størstedelen af deres ferie uden brug af maske. Kravet gælder ikke børn op til ti år.

I alt har Madeira få hundrede smittetilfælde under hele pandemien og har på mange måder været et best practice-eksempel ift. begrænsning af smitte. For at sikre, at Madeira kan fortsætte med den positive statistik, har man ligeledes indført obligatorisk, gratis Covid-19-test i lufthavnen ved ankomst til Madeira. Det er ligeledes gratis at blive testet på registrerede klinikker under ophold på Madeira.