La Reserva: Et eksklusivt ferieparadis i Andalusien

Det afsluttende hul spiller opad - hele tiden med det store klubhus i baggrunden. Foto: La Reserva Club

Sotogrande i den vestlige ende af Costa del Sol ud til Gibraltarstrædet er et smørhul. La Reserva-banen er ét af fyrtårnene. Og så er der ferieboliger, beach club og restauranter, som ikke lader noget tilbage at ønske.

Sotogrande, Spanien: Siden 1960’erne har Sotogrande – med udsigt ud over Gibraltarstrædet – været Andalusiens mest eksklusive fritidsdestinationer.

Et view ud over La Reserva-anlægget med Middelhavet i baggrunden. Foto: La Reserva Club

Lidt uden for Puerto de Sotogrande ligger La Reserva Club på et 600 hektar stort privat boligområde. Her er storslåede villaer, en eksklusiv countryclub og så en fantastisk golfbane. Nærmest nabo er en af perlerne; Valderrama.

Velkomsten til La Reserva-klubhuset. Foto: GolfXtra

La Reserva Club er ferie på øverste hylde – godt beskyttet inde bag sikkerhedsbomme og hegn. Her går ferie, sport, sjov, kulinariske muligheder og golf op i en højere enhed, som kort og godt kan kaldes topkvalitetsturisme.

Området består af 8.000 beboede boliger i højsæsonen. På helårsplan bor omkring 2.500 internationale borgere fast i området. En af Andalusiens bedste internationale skoler ligger her.

Området er et af Europas førende sportsdestinationer til sejlsport, sejlads, vandsport, tennis, international polo, og så er der ikke færre end fem golfbaner. Den mest kendte er Valderrama.

La Reserva-banen rummer ikke kun udfordrende golf; det er samtidig en naturoplevelse af de store. Foto: La Reserva Club

Designet af Robinson

Nabobanen La Reserva er rost til skyerne og har modtaget masser af hæder. Banens historie går tilbage til 2003 – og blev designet af den kendte amerikanske arkitekt Cabell B. Robinson. Der er tale om en regulær mesterskabsbane, som i kvalitet betegnes på højde med nabobanerne Valderrama, San Roque og Real Club de Sotogrande.

Robinson har sat stregerne til en bane med en stribe afvekslende, spændende og også spektakulære huller, som er skåret ind i den kuperede natur, som Sotogrande byder ganske meget på. Flere steder er teestederne højtbeliggende med fantastisk view ned over fairway – og flere steder også ud over Middelhavet.

Allerede på hul 1 kommer en af slagsen med et højtliggende teested, hvor der drives ned mod en fairway, som er dogleg venstre. Fremme ved green er der en tværgående kanal.

Banens – i følge scorekortet – sværeste hul kommer på 8., som er et par 4 på 386 meter fra gul og 325 fra rød. Drivet besværliggøres af, hvor meget der skal skæres af hjørnet på dette spændende, men udfordrende dogleg-højre hul. Oppe på green gælder det om at komme til at ligge i højre side, ellers bliver der oftest et ned ad bakke-put. Generelt gælder det, at greens rundt på La Reserva-banen er ganske ondulerede. Og så i øvrigt af høj, høj kvalitet.

15. hul er det sværeste par 3 hul på banen, men en del vand i spil. Foto: La Reserva Club

Banens bedste par 3 hul kommer på fjerdesidste hul. 15. hul er 147 meter fra gul, hvor der er masser af vand i spil i venstre side. Vær lykkelig for en par

La Reserva er en forholdsvis lang bane – 6.048 meter fra gul og 5.104 meter.

Meget andet end golf

Men La Reserva er andet end golf, og hvis det gælder en ganske særlig ferieoplevelse, så er der god grund til at checke ind.

Faciliteterne på La Reserva omfatter et bredt udvalg af sportsfaciliteter, beach club og restauranter. Klubbens gæsteboliger er af utrolig høj kvalitet, og dem som vælger at investere i køb af en af de luksuriøse boliger må gribe dybt, dybt i lommerne.

Greenfee-priserne ligger på 226 euro i højsæsonen (2021-priser) – svarende til knap 1.700 kroner.

Yderligere info omkring La Reserva Club.

Ud over golfen er der også rig lejlighed til afslapning i beach clubben. Foto: La Reserva Club

SE BILLEDER FRA LA RESERVA CLUB

View-Across-La-Reserva-Club
« af 8 »

 

Af Jørgen Schultz
i Sotogrande, Spanien