Fem danske øer går sammen om ny turnering

Flere af hullerne på seasidebanen på Samsø ligger smukt ud til Kattegat. Foto: GolfXtra

Fanø, Langeland, Læsø, Samsø og Ærø er gået sammen om turneringen Ø-GOLF, som inviterer golfspillere rundt på de fem øer – til havudsigt og unikke golfoplevelser.

De fem danske øer, Fanø, Langeland, Læsø, Samsø og Ærø, byder alle på smukt beliggende golfbaner med udsigt til havet og masser af plads. Banerne inviterer til fem unikke golfoplevelser med blandt andet huller spillet i skov, i kuperet terræn og direkte ved strandkanten.

I 2021 indbyder øernes golfbaner til turneringen Ø-Golf! For at gennemføre turneringen, skal deltagerne spille mindst tre af de fem ø-golfbaner i 2021. Præmien for deltagelse er greenfee-vouchers til alle fem golfbaner i 2022 samt et sæt specialtrykte golfbolde.

Ø-Golf-turneringen kan spilles i dit helt eget tempo – du kan tage på et samlet ø-hop og opleve banernes forskelligheder, eller du kan sprede besøgene ud over resten af 2021.

Fem unikke golfbaner

De fem øer byder på golfbaner med hver deres særpræg. Fra Fanø Vesterhavsbads Golfklub, som har eksisteret siden 1898 og er Danmarks ældste golfbane, over Samsø Golfklub, som er en af Danmarks mest miljøvenlige baner og siden 2012 ikke har anvendt sprøjtemidler på golfklubbens arealer, til Læsøs seaside-bane, hvor vind og vejr virkelig er i spil.

Skjoldnæs Fyr tårner højt over golfbanen på Ærø. I bygningen forrest er der klubhus, mens fyrmesterboligen beboes af banens greenkeeper. Foto: GolfXtra

Hertil kommer Langelands Golfbane med sine karakteristiske hatbakker spredt på et areal med søer og bunkers, og Ærø Golfklub, som byder på udsigt til havet og det sydfynske øhav fra samtlige 18 huller og bl.a. udfordrer med fredede diger, spændende skrænter og skjulte huller.

Deltagelse i turneringen er ganske enkel. I hver af de fem golfklubbers reception finder du Ø-GOLF-flyeren, som er klar til et stempel, når du har spillet en af de fem ø-baner. Flyeren skal medbringes rundt på øerne, og når du har spillet mindst tre af banerne – og dermed fået mindst tre stempler – indleveres kortet og du modtager præmien.

Besøg øerne igen i 2022

Præmien for deltagelse i Ø-Golf 2021 er greenfee-vouchers til alle fem ø-golfbaner i 2022 samt et sæt specialtrykte golfbolde. Hermed kan en golftur rundt på de danske øer i 2022 allerede planlægges.

Ø-Golf er en del af samarbejdet Øhigh5 – et samarbejde mellem Fanø, Langeland, Læsø, Samsø og Ærø om at udvikle og præsentere de fem øers mangfoldighed som ferie- og oplevelsesdestinationer.

FÅ MERE INFORMATION

Øhigh5 er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.