Ø-hop med golf fortsætter i 2023

Den skønne seaside-bane på Samsø. Foto: Samsø Golfklub

Igen i år inviterer golfklubberne på Fanø, Langeland, Læsø, Samsø og Ærø til ø-hop og unikke golfoplevelser, når turneringen Ø-Golf fortsætter i 2023.

For tredje år i træk afholder de fem golfbaner på Fanø, Langeland, Læsø, Samsø og Ærø en turnering, der går på tværs af de fem øer. Med turneringen Ø-GOLF inviteres golfspillere til at besøge mindst tre af de fem ø-golfbaner i løbet af et år, og den udfordring er blevet taget godt imod af spillerne i turneringens første år.

I år sættes to golfophold for fire personer på højkant, hvis man spiller mindst tre af de fem ø-golfbaner i løbet af 2023, fremgår det af en pressemeddelelse.

Ærø Golfklubs bane på nordspidsen af øen er én af oplevelserne, som indgår i Ø-golfturneringen. Foto: GolfXtra

Ø-Golf opstod i 2021 for at skabe en synergieffekt mellem de fem ø-golfbaner og gøre opmærksom på, at der er store golfoplevelser at hente på alle fem øer, og det har virket! Én af dem, som spillede Ø-Golf i 2022, var Johnny Lauritzen fra Odder, som besøgte alle fem øer og vandt lodtrækningen om et golfophold på Ærø.

Han fortæller: – Ø-Golf er et fantastisk koncept. Vi havde planlagt at spille golf på Ærø og stødte så på Ø-Golf. Vi syntes, det lød spændende og inspirerede til at spille golf andre steder. Vi fik spillet flere spændende (og for os nye) baner i Danmark og blev vældig godt modtaget overalt.

Udfordring på fem forskellige baner

De fem øer byder på golfbaner med hver deres særpræg, og det er noget, der vækker nysgerrigheden.

– Mange spillere vil gerne afprøve forskellige golfbaner – og det taler Ø-Golf-turneringen lige ind i! Banerne har jo nogle fællestræk, idet vi har god plads, skøn natur og havudsigt, men der er også store forskelle på de fem baner, så der er en god udfordring i at prøve dem alle,« fortæller Pia Elkhøj Bundgaard fra Samsø Golfklub, som har mødt mange af Ø-Golf-spillerne, når de har besøgt klubbens reception.

Par 3 hullet – hul 8 på Langeland (her set bag fra) har en sø, der skal krydses for at komme på green. Foto: GolfXtra

Således vil en tur rundt på øerne bl.a. byde på Samsøs sprøjtefrie bane, de langelandske hatbakker, Danmarks ældste golfbane på Fanø, 18 huller med havudsigt på Ærø og den helårsåbne bane på Læsø med både skov og kuperet terræn.

Deltagelse i turneringen er ganske enkel. Tag en Ø-Golf-flyer i golfklubbens reception og få et stempel, når du har spillet en af de fem ø-baner. Når du har fået tre stempler, indleveres flyeren i golfbanens reception, og du modtager et sæt specialtrykte golfbolde.

Ydermere deltager de medvirkende i lodtrækningen om et golfophold for fire personer på enten Læsø eller Fanø i 2024. Præmien på Læsø inkluderer to overnatninger i ferielejlighed på Læsø Golf Resort inkl. færgebillet (bil med op til fire personer) og to dages greenfee til Læsø Seaside Golfbane for op til fire personer. Præmien på Fanø inkluderer et ophold i et af Danibos sommerhuse på Fanø samt to dages greenfee til Fanø Golf Links for op til fire personer.

Ø-Golf-turneringen kan spilles i dit helt eget tempo – du kan tage på et samlet ø-hop og opleve banernes forskelligheder, eller du kan sprede besøgene ud over hele af 2023.

Af Jørgen Schultz

fakta

Kort om Ø-Golf 2023

• Ø-GOLF er en turnering på fem danske øer: Fanø, Langeland, Læsø, Samsø og Ærø.

• Spiller du golf på tre af de fem øer i løbet af 2023, modtager du et sæt specialtrykte golfbolde og deltager i lodtrækningen om et golfophold på Læsø eller Fanø.

• Ø-GOLF er en del af samarbejdet Øhigh5. Læs mere på oehigh5.dk.

• Øhigh5 er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

• Kontakt: Mie Petri Lind, VisitSamsø, T: 2161 0316 / E: aumpl@samsoe.dk