Femstjernet golfresort tæt ved den tyske hovedstad

Én af de kendte baner ved Berlin er Scharmützelsee. Her er det Faldo Course. Foto: A Rosa Scharmützelsee

I en fantastisk natur rager A Rosa Scharmützelsee op som et hæderkronet golf- og wellness-resort sydøst for Berlin.

Der er kun omkring en times kørsel fra det pulserende kultur- og shopping-centrum i midten af Berlin ud til bredden af Scharmützel-søen tæt ved byen Bad Sarrow. Det femstjernede resort har gennem en årrække formået at tiltrække livsnydere særligt golfspillende livsnydere, ligger kun godt en times kørsel fra Berlin.

LÆS MERE: A Rosa Scharmützelsee med tre restauranter og wellness

Tysklands førende golf-resort. Sådan er A-Rosa Scharmützelsee kåret seks år i træk af World Travel Awards. I 2013 blev resortet samtidig kåret som det bedste golfhotel i Europa af det anerkendte Golf Magazine.

Anlægget omfatter 63 huller fordelt på hele tre baner samt en ni hullers par 3-bane.

Nick Faldo-designet

Den mest kendte af banerne er Nick Faldo Course. Den kendte, britiske major-vinder har lagt navn til denne bane, som er inspireret af klassiske, britisk links. Det er indlandslinks vel at mærke, for her er ingen kyststrækninger i nærheden.

Netop Nick Faldo Course har fået yderligere bevågenhed, for banen var med i opløbet om at blive vært for det prestigefyldte Ryder Cup-opgør mellem Europa og USA i 2022. Først lige ind under jul i fjor måtte anlægget se sig slået på målstregen af The Marco Simone Golf and Country Club lige uden for den italienske hovedstad Rom.

Mens Nick Faldo Course er linksagtig med ikke færre end 133 bunkers, så er den anden bane, Arnold Palmer Course, designet helt anderledes. Den har karakter af en skov- og parkbane med enorme greens og bølgende fairways samt små vandhuller.

Den tredje bane, Stan Eby Course, er den letteste af de tre.

Af Jørgen Schultz