Skønne Gut Altenhof i prægtig nordtysk natur

Der er nærmest et farveorgie fra det væld af rhododendroner ved den gamle herregård Gut Altenhof. Foto: GolfXtra

Gamle krogede ege- og bøgetræer sætter sit præg på Gut Altenhof ganske tæt ved Eckernförde ved den tyske Østersøkyst.

Da den store – nærmest slotsagtige – Gut Altenhof blev etableret tilbage i 1500-tallet, var der ingen, der havde tænkt på, at ejendommen mange hundrede år senere skulle blive omdrejningspunktet for én af de mest smukke golfbaner i det nordtyske.

LÆS MERE: Gut Altenhof har hentet Michelin-kok ind bag gryderne

Allerede på 3. hul kommer det første af en række helt forrygende par 3 huller. Foto: GolfXtra

Få kilometer er der ind til Eckernförde – en hyggelig by med brostensbelagte gader og stræder i bymidten. Byen er kendt for lange og fantastiske strande ud til Østersøen, og alt sammen kan det nås til fods. Flere af byens hoteller ligger ganske tæt på stranden – eksempelvis Mango’s i den sydlige udkant samt Stadthotel Eckernförde lidt længere inde mod Stadtmitte – byens centrum.

Golfklubben, som blev etableret i 1971 – og er dermed den sjetteældste i Slesvig-Holsten. Banen, som i de første år omfattede ni huller, er placeret i og bugter sig gennem et skov- og parkområde med kæmpe træer med flere hundrede års historie. Og lad os bare stille skarpt på et enkelt af de mange træer, som naturligt sætter sit præg på banen.

Det er træet længst ude i midten af fairway, som kan drille i enten drivet eller i andetslaget. Foto: GC Gut Altenhof

Det kan godt være, at åbningshullet på GC Altenhof er et par 5 på beskedne 435 meter fra gul tee. Men inden du sætter en par eller en birdie ind på scorekortet, så hører det med, at hullet spiller kun én vej; nemlig opad.

Nede fra teestedet er der et andet irritationsmoment; det er et gigantisk stort træ, som tvinger – i hvert fald de langtslående – til at vælge, om drivet skal placeres venstre eller højre rundt om træet. For de fleste er der langt op til træet, men det betyder, at giganten kommer i spil i andet slaget. Oppe ved green er der endda en bunker strategisk godt placeret foran green. Et alt andet et nemt åbningshul.

Der er en fantastisk udsigt ud over huller 5, 6 og 7 på Gut Altenhof-banen. De tre huller er de mest åbne på banen. Foto: GC Gut Altenhof

Masser af variation

Gut Altenhof-banen er karakteriseret ved de store variationer, som findes rundt på banen. På nogle fairways er der masser af plads, men det på andre huller strammer til i mere snævre rammer. Flere teesteder ligger højt oppe – eksempelvis 5. og 6. hul. Netop hullerne fem til syv ligger i en åben og særdeles smuk natur, inden den største udfordring på par 3 hullerne kommer på 8. hul. 176 meter er der fra gul tee op til en green, som ligger ekstremt godt beskyttet, og hvor der hele vejen i venstre side er out of bounce på grund af en skrænt, der ikke må betrædes.

Fremme på 12. hul er der igen brug for masser af præcision. Det er et snedigt par 4 hul på lige godt 310 meter. I drivet gælder det om at ligge tæt ved en sø, inden andetslaget ikke bare skal over en sø. Det går også stejlt opad til en til gengæld stor green.

Er det banens signaturhul? Vurder selv, når du står på teestedet og skal forcere søen nede foran green, mens vindmøller snurrer i baggrunden. Foto: GolfXtra

På 13. hul har vi nok banens signaturhul – et vidunderligt par 3 hul på 156 meter fra gul og 115 meter fra rød tee. Teestedet ligger igen højt, og så skal bolden ellers hen over endnu en sø til en ganske kuperet green. Wunderschön… I det hele taget er par 3-hullerne på banen regulære udfordringer.

Inde på den gamle herregård er der indrettet den dejlig restaurant og bar. Desuden er der, når vejret tillader det, alle muligheder for at sætte sig til rette udenfor på terrassen, hvor første tee kan overværes.

Spisekortet vender vi tilbage til, for restauranten 18&eins er en absolut kulinarisk oplevelse.

 

Af Jørgen Schultz
i Altenhof