First Warsaw med dramatisk finale på smuk ø-green

Hul 18 er en dramatisk afslutning på First Warsaw-banen.

Den ældste golfbane i Polen er First Warsaw Golf & Country Club lidt nord for Warszawa. Den privatejede bane har huset flere internationale turneringer.

Warszawa, Polen: Navnet First Warsaw Golf & Country Club er ingen tilfældighed.

First Warsaw har fået sit navn, fordi banen er den ældste bane i Polen. I slutningen af 1980’erne, alt imens dramaet med murens fald fandt sted, og de kommunistiske regimer faldt fra hinanden, blev de første tanker om First Warsaw udtænkt. Men det var først i begyndelsen af 1990’erne, at banen blev indviet.

Den svenske arkitekt Jan Sederholm har sat stregerne. Han er ganske kendt i Danmark, hvor han har været med i op mod 15 projekter – eksempelvis den oprindelige New Course, nuværende Backtee Course, på Himmerland Golf & Spa Resort. Det var længe inden, at Europa Tour-banen gennemgik et omfattende redesign.

Ejet af rigmand

Ejer af First Warsaw er rigmanden Nimrod Tavi – født i New York og med polske rødder. Da han overtog styringen kom der gang i investeringerne, så der i dag er tale om en mesterskabsbane.

Spillet på 18. green kan følges fra terrassen ved klubhuset. Foto: Marek Danikowski

De første 11 huller har deres forløb på en typisk parkbane, mens de sidste syv huller er placeret i skoven med smallere fairways.

Banen har en fantastisk afslutning. 18. hul – et par 5-hul på 445 meter. Drivet skal placeres rigtigt ude i et 90-graders dogleg til venstre. I knækket er der høje træer samt et par bunkere, men det stopper ikke her. Indspillet over mod green kræver også omtanke, for 18. green ligger rigtig godt beskyttet ude på en ø.

First Warsaw ligger circa 25 kilometer fra Warszawa.


Af Jørgen Schultz
i Warszawa, Polen

 

fakta

First Warsaw Golf & Country Club

Rajszew, Polen.

Championship Course, par 72.
Hvid tee: 6035 meter
Gul tee: 5657 meter
Blå tee: 5677 meter
Rød tee: 4842 meter

Greenfee:
Hverdage: 350 kroner
Weekend: 550 kroner

Website: firstwarsaw.pl