Klassegolf i den polske Jurassic-dal

Greens er ganske ondulerede - og er i øvrigt også i god kvalitet.

Krakow Valley Golf & Country Club i det sydvestlige Polen begejstrer som et resort med en kvalitetsbane – og med indkvarteringsmuligheder i naturskønne omgivelser.

Krakow, Polen: Krakow – med sin beliggenhed nede i det sydvestlige hjørne af Polen – har sin egen dramatiske historie. Inde midt i den gamle bydel ligger det imponerende slot, hvor konger og kejsere har holdt til gennem historien, mens byen var Polens hovedstad.

Godt 50 kilometer fra byen ligger den første mesterskabsbane, som blev anlagt i Krakow-regionen. Beliggenheden er særdeles smukt i et kuperet landskab. Krakow Valley hedder banen, som blev designet af Ronald Fream. Det er en golfbanearkitekt, som begyndte i Robert Trent Jones-foretagendet, inden han gik solo. I dag har han et væld af golfbaner på samvittigheden – både i Asien, i Europa samt i Afrika. Eksempelvis kvalitetsbanerne Citrus Golf ved Hammamet i det nordlige Tunesien har han sat stregerne til.

En svær bane

Krakow Valley er et andet mesterværk fra Fream. Banen, som er ganske svær, ligger tæt ved den lille by Paczoltowive mellem Krakow og Katowice. Indvielsen foregik i 2002 på et tidspunkt, hvor Fream, der er fra Californien, repræsenterede Golfplan Dale & Ramsey.

Krakow Valley blev den første mesterskabsbane i det sydlige Polen. I omkring 50 år var der ikke sket meget på golffronten i landet, men særligt i de sidste 20 år er det gået stærkt med en stribe baneanlæg rundt omkring i landet.

Krakow Valley er placeret i en bølgende natur, og rundt på banen er der masser af bunkere.

Fire teesteder er der at vælge mellem på banen, som fra de bagerste klodser måler hele 6510 meter. Fra almindelig klubtee, det vi kalder gul tee i Danmark, er banen knap 5800 meter.

Kvaliteten er i top, og de 18 huller slynger sig rundt i et bølgende terræn, hvor der på flere huller er højtliggende teesteder. Indspillene til greens besværliggøres ofte af, at der spilles opad til greens. Ellers er det er i særdeleshed et væld af bunkere, som udgør de største forhindringer på banen, hvor der til gengæld ikke er meget vand i spil.

Flere professionelle turneringer er afviklet på banen, som også gennem årene har opnået flere topplaceringer, når eksempelvis tidsskriftet GolfDigest har kåret de bedste baner i Polen.


Af Jørgen Schultz 
i Krakow Valley, Polen