Polens private perle

Rosa Private Golf Club er ikke for de vandskrække. Det er lidt i retning af golfsportens Venedig.

Rosa Private Golf Club – et par timers kørsel fra Krakow – er den hidtil dyreste golfbane i Polen. Ikke færre end 225 millioner kroner er der postet i projektet.

Czechstokowa, Polen: Omkring et par timers kørsel nordvest for Krakow ligger byen Czechstokowa. Det er her, at Polens hidtil dyreste golfbane er anlagt.

Rosa Private Golf Club er navnet, og det er indehaveren af virksomhed Press Glass, som har postet enorme summer af penge i et projekt, som kvalitetsmæssigt ikke lader noget tilbage at ønske. 30 millioner euro er prisen, og det har tilsyneladende været et greb i lommerne for virksomheden, som fremstiller facadeglas. Helt naturligt har det da også været at fremstille skiltene med hulinformationer i glas.

Med et glasfirma som en af de store sponsorer, er det ganske naturligt, at skiltene med hulinformationerne naturligvis er fremstillet i glas. Foto: GolfXtraDet er den tyske banearkitekt Hans Georg Ehrhardt, som fik opgaven med at sætte stregerne til en bane. Banen er anlagt i et bølgende landskab med masser af vand. Store og små søer er de helt store udfordringer, og vandet gør sig gældende, både når der skal drives ud, og når der skal spilles ind til greens, som er store – og ganske ondulerede.

Beskedne 60 medlemmer

Hans Georg Ehrhardt har også før gjort sig gældende med en kvalitetsbane – nemlig Diamond Country Club i Atzenbrugg ikke langt fra hovedstaden ved Wien, hvor der flere gange er blevet spillet Europa Tour.

Rosa-anlægget er virkelig privat, for klubben tæller ikke flere end 60 medlemmer. Det betyder også, at greenfee-spillere overhovedet ikke har problemer med at få starttider. Men med en pris på knap 600 kroner for 18 huller, så er banen også blandt de dyreste i Polen. Til gengæld er banen alle pengene værd, for der er ikke gået på kompromis med noget som helst, og ikke et strå ligger forkert.

Når det gælder golfspillet, så er det med at se sig for, når det gælder valget af teested. Banen er fra gul tee lidt mere end 6000 meter. I alt er der fire sæt klodser at vælge mellem, og selv fra blå – de næstforreste er banen mere end 5.600 meter. Fra backtee er banen intet mindre end knap 6.400 meter.

Et kig ud over et sandt blomsterhav mod 18. green. Foto: GolfXtraDet er naturligvis vandet, som udgør de største forhindringer på banen, som dog også på grund af dens længde er svær at hamle op med. Til besværlighederne hører også mange strategisk godt placerede bunkere, så generelt er Rosa Private Golf Club ikke en bane, hvor det gælder om at tage chancer. Banen er svær, men fair og med brede fairways og store greens.

Heller ikke i klubhuset er der sparet på noget. Der er restaurant, bar og med overdækket udendørsarealer. Og så er der et spisekort, som heller ikke lader noget tilbage at ønske.

Et kig på 6. green med klubhuset i baggrunden. Foto: GolfXtraPolens private perle er måske i den dyre ende, når der sammenlignes med andre baner i Polen. Men kvaliteten berettiger prisen.


Af Jørgen Schultz
i Czechstokowa, Polen