Fransk slotsidyl tæt på golf og historiske vinmarker

Charmerende værelser og en herlig beliggenhed lige syd for Bordeaux præger Chateau Champcenetz. Foto: Chateau Champcenetz

Omkring 20 minutter er der ind til Bordeaux. Stribevis af golfbaner ligger inden for kort køretid. På Chateau Champcenetz er man tæt på det hele.

Bordeaux, Frankrig: ”Little Paris”.

Sådan er storbyen Bordeaux ofte blevet betegnet. Den franske vinindustris hovedstad er byen også kaldt.

Bordeaux er den femtestørste by i Frankrig, og byen og området har nærmest alt, hvad der skal til – også for golfspillere.

20 minutter syd for Bordeaux ligger Chateaux Champcenetz, som vil være et perfekt udgangspunkt for at opleve alt det, som området har at byde på. Stribevis af golfbaner ligger spredt rundt omkring Bordeaux. Det gælder baner som Ugolf Golf de Bordeaux Villenave d’Ornon, Bioparc Metropole, Golf de Bordeaux-Cameyrac eller én af områdets absolutte juveler Golf Medoc Resort, som ligger tre kvarters kørsel fra Champcenetz.

Ganske tæt på den kendte vinby St. Emilion ligger Grand Saint-Emilionnais Golf Club, som rangerer blandt de to bedste baner i Frankrig.

I det franske landkøkken er der mulighed for at få i krig med de kulinariske lækkerier med råvarer fra det lokale marked. Foto: Chateau Champcenetz

GolfXtra vender tilbage med et mere detaljeret kig på nogle af golfbanerne i en senere reportage. For der er masser af andet at opleve i dette historiske hjørne af Frankrig.

Efter hovedstaden Paris er det Bordeaux, som har det højeste antal af bevarede historiske bygninger i landet. Der er masser af kultur i form af kunst og musik i byen.

De fleste turister tager dog nok turen til Bordeaux for at kigge og ikke mindst smage på det varierede udbud af vin, som dette område kan præstere. St. Emilion, Pomerol, Fronsac, Medoc, Pauillac og St. Estephe er blot nogle af de verdensberømte vinområder. Frokosten kan passende indtages i Pauillac, som er en virkelig hyggelig by tæt på Gironde-floden.

Fra Chateau Champcenetz er der ikke langt til de vinruter, som nærmest er obligatoriske, når man er på disse kanter.

Historien på Champcenetz

Champcenetz har selv en historie inden for vinproduktion, som går helt tilbage til slutningen af 1700-tallet. På chateauet er der mulighed for at høre nærmere om vinproduktionen i Bordeaux-området.

Chateau Champcenetz omfatter ikke færre end 760 kvadratmeter med syv charmerende værelser. Et stort fransk landkøkken står klar, at så råvarer, der eventuelt er købt på det lokale marked, kan anvendes til at tilberede maden. Middagen og tilhørende vine kan indtages i en charmerende spisestue, og desuden står to store pejsestuer klar med bløde sofaer og spilleborde. På slottet er der også wellness-massage samt vaskeservice. I løbet af dagen er der lette serveringer i form af drinks, kaffe og andre fornødenheder.

Berømt spa

Kun ti minutter fra Champcenetz ligger det berømte Caudalie Vinothérapie Spa, som tilbyder et væld af eksklusive spa-behandlinger i helt særlige omgivelser. Caudalie ligger Ganske tæt ved vinmarkerne, som tilhører Château Smith Haut Lafitte.

Dagens oplevelser kan passende fordøjes i de bløde sofaer i opholdsstuerne på slottet. Foto: Chateau Champcenetz

Ikke engang en times kørsel vestpå ligger byen Arcachon, som er kendt for fantastiske strande beliggende mellem majestætiske sanddyner. Byen er også kendt for servering af østers. Nogle af verdens bedste østers bliver de kaldt.

Området ved Bordeaux indbyder til et længere ophold, og hvad kan være en mere hyggelig indkvartering end slotsidyl som på Chateau Champcenetz.

Yderligere info omkring slottet, som i øvrigt er dansk-drevet, kan fås på: Chateau Champcenetz

TEKST: Jørgen Schultz