Golfen efter corona: Quinta do Lago i Portugal opruster for 50 millioner kroner

En formidabel bane byder Quinta do Lago på. Her er det 16. hul på South Course. Pr-foto

Den populære South Course på det portugisiske resort på Algarvekysten er genåbnet efter omfattende modernisering.

Algarve, Portugal: Corona har gjort ondt på golfen. Akkurat som mange andre brancher har været ramt.

Men der er også positive fortællinger fra ind- og udland. Det er nogle af disse historier, som GolfXtra sætter fokus på i de kommende uger.

Vi begynder i Portugal – nærmere betegnet på Algarvekysten på det populære Quinta do Lago-resort, som har fået et gevaldigt løft til intet mindre end godt 52 millioner kroner. Otte gange har South Course været vært på Europa Touren, og den 1. september 2021 er banen genåbnet, så et af Portugals førende luksusgolf- og livsstilsresort har fået styrket sin position.

Åbningshullet på South Course, hvor det strammer til henne ved green. Pr-foto

Fokus på bæredygtighed

Blandt de forbedringer, som er foretaget ude på banen, er opgradering af teesteder, fairways, bunkere samt omgivelserne i det hele taget. Bæredygtighed var en klar målsætning i hele projektet, hvor Quinta do Lago-staben har arbejdet sammen med Golfmiljøorganisationen (GEO) og det lokale nonprofit-selskab VitaNativa for at forbedre miljøet på tværs af golfbanerne. Stærkt forbedrede forhold omkring vanding har været et centralt element i de ændringer, der er foretaget med nye vandingspumper installeret sammen med forbedringer af det eksisterende system, hvilket giver større kontrol og sparer dyrebare ressourcer.

Sean Moriarty, administrerende direktør i Quinta do Lago, fortæller: – South Course har en særlig plads i Quinta do Lagos historie og hjerterne hos så mange af vores beboere og gæster. Det er et virkelig ikonisk forløb, og den moderne nye version vil præsentere en række nye udfordringer, der alle kan opleves i en idyllisk natur.

Han føjer til: – Covid-19-pandemien fortsætter med at producere nye udfordringer, men en ting, vi er fast besluttet på at gøre i Quinta do Lago, er at fortsætte med at investere i og forbedre faciliteterne og den enestående oplevelse, vi har som mål at tilbyde.

Tre baner at vælge mellem

Quinta do Lago-resortet omfatter ud over South Course yderligere to baner. Det er North Course og Laranjal, hvor der gennem de senere år også er sket vedligeholdelse og modernisering. Også klubhuset har været gennem en omfattende renovering.

Quinta do Lago ligger blandt 2.000 hektar i den maleriske naturpark Ria Formosa og kun 15 minutters kørsel fra lufthavnen i Faro – og har været i spidsen for Europas elitegolf-, sports- og familiedestinationer i næsten fem årtier.

Ved resortet er der mulighed for indkvartering på Magnolia Hotel. Pr-foto

Udover tre 18-hullers mesterskabsgolfbaner og fremragende øvelsesfaciliteter kan gæsterne nyde en lang række sportsgrene på det topmoderne performance- og træningscenter The Campus.

Som supplement til faciliteterne findes et udvalg af 13 førsteklasses barer og restauranter, der leverer en række lækre verdenskøkkener, herunder det anerkendte Bovino Steakhouse og feriestedets første asiatiske restaurant, der åbnede i maj. Endelig kan der ske indkvartering på boutique-hotellet The Magnolia Hotel.

Af Jørgen Schultz