Algarvekysten byder på en stribe af golfperler

Royal Course på Vale do Lobo ligger med en stribe huller helt ude ved Atlanterhavet. Foto: Vale do Lobo.com

Mere end 30 baner ligger der i Algarve på sydkysten af Portugal. Klimaet gør, at der reelt kan spilles hele året rundt.

Algarve – den sydligste region i Portugal – har en imponerende koncentration af golfbaner.

Algarvekysten med sin maleriske skønhed har længe været en attraktiv destination, når det gælder golfrejser.

Kvaliteten i Algarve er indiskutabel. Ganske mange af banerne er i absolut international klasse, og variationen er enorm. Der er baner med beliggenhed helt ude ved havet, som alene med deres udsigt giver spillet en ekstra dimension, mens andre baner ligger som parkbaner i skove med masser af fyrre- og pinjetræer.

Quinta do Lago-banerne er blot et par af de mange kvalitetsbaner i Algarve.

Et af de populære områder er Vilamoura, som er et sandt eldorado, når det gælder golf. Kendte baner som San Lorenzo, Vale do Lobe, Quinta do Lago og Pine Cliffs ligger her nærmest side om side.

Det samme gør Dom Pedro Oceanico-banerne, hvoraf Victoria bruges af Europa Touren. Det var her, at Lucas Bjerregaard fik sin første sejr med Portugal Masters på Europa Touren tilbage i 2017.

Dom Pedro Victoria-banen i Vilamoura er én af de sikre destinationer på Europa Touren.

Milde vintre lokker

De milde vintre i Algarve gør det attraktivt for os nordeuropæere at pakke golfgrejet, mens sne og frost præger det danske golflandskab. Det var den legendariske golfspiller, Sir Henry Cotton, som fik Algarve på golflandkortet. Tilbage i 60erne var han manden bag de første baner, men lige siden er andre anlæg skudt op som paddehatte.

Normalt foretrækker de fleste spillere 18 hullers baner, men lige præcis i Algarve er der dog en enkelt ni-hullers bane, som simpelthen næsten bare skal spilles.

Pine Cliffs er én af de ni hullers-baner, som ganske enkelt skal spilles. Foto: Pine Cliffs Resort

Pine Cliffs hedder banen med sin beliggenhed nærmest midt mellem Faro og Albufeira. Med et topmoderne Sheraton-hotel er Pine Cliff et yndet rejsemål. Banen har vel nok et af de allermest spektakulære huller, hvor selv Djævelens navn indgår.

Det er banens sjette hul – et par tre hul på 190 meter fra hvid tee, der skal prøves kræfter med. Selve teestedet udgøres af ganske få kvadratmetre, og mens Atlanterhavets bølger bruser nede på stranden, kan spilleren ane en forholdsvis lille green omkring 160 meter på den anden side af en slugt, som ubønhørligt tager sig af samtlige bolde, hvor drivet er blevet for kort.

Men der er masser af andre huller, som mejsler sig ind på nethinden i det sydlige Portugal.

 

Af Jørgen Schultz
i Algarve, Portugal