Golfens Dag i Smørum: Motion eller mesterskaber

Træningsbanen i Smørum giver mulighed for med en almindelig smartphone og den gratis app TrackMan Range at se længden på ens slag. Foto: Jesper Vinzents

Muligheden for den store gevinst er sikker ved at deltage i Golfens Dag i Smørum Golfklub, og det kan gå i flere retninger afhængig af talent og træning.

Smørum: Søndag 28. april kan du hos Smørum Golfklub tage dine første skridt på en golfkarriere, der for nogle både kan føre til berømmelse og rigdom. For alle er det imidlertid helt sikkert, at det er vejen til masser af underholdende timer i selskab med ligesindede, samtidig med at du passer fortrinligt på dit helbred.

Golf er nemlig både sundt, morsomt (og ind i mellem virkeligt frustrerende), men med de nye regler er spillet blevet lidt mindre kompliceret og tidskrævende end tidligere. Og hvem har i øvrigt ikke tid og lyst til at passe på sit helbred, når man samtidig kan hygge sig..?

– 28. april mellem kl. 10.00 og 15.00 åbner vi Par 3-banen og Pitch & Putt-banen for alle, der har lyst til at spille og vide mere om golf. Der vil være frivillige fra klubben, som introducerer gæsterne til, hvordan man spiller golf. Derfor er Golfens Dag i Smørum Golfklub det helt rigtige sted og tidspunkt, at lære mere om spillets finurligheder. Klubbens har det nødvendige udstyr, som du kan låne, siger golfdirektør Keld Østergaard Christensen.

Golfdirektør Keld Østergaard Christensen er sammen med andre frivillige klar på Skebjergvej 46 til at tage sig af gæsterne 28. april mellem kl. 10.00 og 15.00. Foto: Jesper Vinzents

Arrangementet er en årligt tilbagevendende begivenhed under mottoet ”Vær Aktiv – For Livet”, og det passer fint. Blandt andet svenske undersøgelser fra Karolinska Instituttet har vist, at golfspillere typisk lever fem år længere end andre, der ikke har motioneret på samme måde.

Fra start til top

Det fantastiske ved ”walking chess”, som mange også kalder spillet, er, at man ikke behøver have muskler, være i topform eller have et abnormt højt kondital for at kunne deltage. Alle, der kan bevæge sig rundt på golfbanen kan spille med, og spillet er så genialt indrettet, at alle kan spille med og mod alle – uanset alder og niveau.

– Jo før man begynder at spille golf, desto mere vil man senere hen glæde sig over, at man kom i gang. Vi er i Smørum Golfklub kendt for at have en særligt effektiv junior- og begynderafdeling, og der er blandt andre de nu professionelle Nanna Koerzts Madsen og Emily Kristine Pedersen opvokset. De spiller i dag på henholdsvis LPGA i USA og LET (Ladies European Tour). Klubbens damer er desuden regerende Danmarksmestre, mens herrerne er i eliteserien, siger Keld Østergaard Christensen.

Smørum Golfklub er Danmarks største med 51 golfhuller. Klubben har desuden golfsimulatorer samt en TrackMan Range.