Guide Michelin drysser fire stjerner over Aarhus

Sammen med Aarhus-restauranterne Gastromé, Substans og Domestic bevarer Frederikshøj sin stjerne i 2019-udgaven af Michelin-guiden.

Hvis det gælder om at kombinere golf med kulinariske lækkerier på Michelin-restauranter, så er Aarhus-egnen et godt sted at sætte kurs mod.

Aarhus: Golfspillere, som vil have store oplevelser med tryllerier fra Michelin-kokke, kan passende sætte kursen mod Aarhus – landets næststørste by.

De fire Michelin-restauranter i Aarhus modtager har nemlig modtaget hver sin funklende stjerne i årets udgave af verdens mest anerkendte spiseguide. Dermed bevarer årets Michelin-værtsby sin stjernestatus. Desuden udbygger årets Michelin-værtsby sin fingastronomiske status med en Bib Gourmand til Restaurant Moment.

Aarhus tilhører Nordens elite, når det gælder gastronomiske oplevelser. Det står klart, efter Michelins ’Guide Nordic Countries’ endnu engang har tildelt Aarhus-restauranterne Frederikshøj, Gastromé, Substans og Domestic en stjerne i den ikoniske madbibel. 2019-udgaven af den prestigefulde stjerneuddeling har netop fundet sted på Musikhuset i Aarhus, hvor Restaurant Moment desuden modtog en Bib Gourmand for sin bæredygtige gastronomi på Djursland.

Madkunst i topklasse

Dermed slår Guide Michelin fast, at Aarhus-området fortsat leverer madkunst i topklasse.

– Aarhus er i rivende udvikling, og det gælder ikke mindst på den kulinariske scene, hvor vi siden 2015 har spillet med i Michelin-ligaen. Internationale rejsende har i stigende grad gastronomi som motivation for at vælge destination, og derfor er Michelin-stjernerne i høj grad med til at lyse Aarhus op på verdenskortet. Et stort tillykke skal lyde til de fantastiske Aarhus-restauranter, der er nævnt i den nye udgave af Michelin-guiden, siger direktør i VisitAarhus, Peer H. Kristensen.

Da de første Michelin-stjerner blev uddelt i Aarhus i 2015, oplevede byen en vækst i kommercielle overnatninger på 17 procent. Byens Michelin-stjernede restauranter har medvirket stort til at cementerer Aarhus’ status som attraktivt mål for krydstogt-samt konference- og storbyturister.

Siden Aarhus meldte sig ind i Michelin-fællesskabet, er væksten og den internationale opmærksomhed fortsat, og i de senere år har byens blandt andet figureret på internationale prestige-lister som New York Times’ anbefalede byer og Lonely Planets top-10 over europæiske must-see-destinationer.

Ligeledes var Aarhus i 2017 Europæisk Kulturhovedstad.

Det var første gang nogensinde, at ’Guide Nordic Countries’ fandt sted uden for en hovedstad.