Et luksusresort skyder op på Vietnams østkyst

KN Links-banen er anlagt i et bølgende terræn med masser af klitter. Foto: KN Links Golf

KN Links er navnet på et 27 hullers-anlæg tæt ved byen Cam Ranh. Australske Greg Norman er manden bag designet.

Cam Ranh, Vietnam: Én af de hurtigst voksende bade- og turistområder i Vetnam, Cam Ranh, har nu fået en splinterny golfbane som yderligere attraktion.

Det tidligere verdensetter Greg Norman har designet KN Links, som understøtter områdets høje turistambitioner.

Masser af waste areas udgør en del af forhindringerne på banen. Foto: KN Links Golf

“Jeg vil vurdere KN Golf Links i top 10 med hensyn til unikke egenskaber og placeringer, jeg nogensinde har kunnet arbejde med,” konstaterer Norman, der har lagt navn til over 100 baneanlæg rundt i verden.

Forbløffende god golfbane

Anlægget på KN Golf Links omfatter tre sløjfer med i alt 27 huller, hvoraf de ni spiller væk fra havet og ind mod land. En lang række huller er placeret i spektakulære klitter med storslåede fairways og i et bølgende terræn. Banen ligger på Cam Ranh-halvøen helt ude ved havet.

“Det er ikke en bane i irsk stil. Det er ikke en bane i australsk stil. Det er heller ikke en bane i skotsk stil. Det er bare en forbløffende god golfbane”, fortsætter Norman, som ved, hvad han taler om, når det gælder linksbaner. Han vandt i 1986 og i 1993 netop The Open Championship.

KN Golf Links optager 90 af de i alt 800 hektarer, som skal udvikles på KN Paradise. Ud over golfbanen kommer der mindst tre fem-stjernede hoteller samt en række boliger, en marina og en beachclub med underholdningsfaciliteter.

Så enkelt og så smukt kan det gøres. 15. hul spiller direkte i retning af havet. Foto: KN Links Golf

Normans andre to baner i Vietnam er The Bluffs i Ho Stram Strip og The Dunes Course på BRG Da Nang Golf Resort. Begge baner betragtes som blandt de bedste i Vietnam.