Linksagtig golf i supervejr og tæt ved koralrevet

Alle greens på La Réserve er med havudsigt. La Reserve Links Golf

På La Réserve kan du nyde 18 linkslignende huller – tilsat Mauritius-solskin og fortryllende udsigt. Banen åbner december 2023.

Der findes golfbaner, hvis kunstigt skabte, linksagtige udseende skjuler, hvad der tidligere lå på stedet. Golf National i Paris var engang losseplads. Amerikanske Whistling Straits ligger på en tidligere militærflyveplads. Og på Mauritius’ nye La Réserve-bane er der næppe et sukkerrør i syne fra øens plantagetid.

Det er den sydafrikanske Open-vinder Louis Oosthuizen, som sammen med banearkitekt Peter Matkovich har skabt La Réserve, der er nabo til et UNESCO Biosphere-område med masser af vilde dyr og fugle.

– Området og naturmiljøet er unikt. Vi har lagt os i selen for at skabe 18 huller helt i linksgolfens ånd, bl.a. ved at bruge eksisterende græsarter og designe banen, så den passer ind i landskabet, siger Oosthuizen.

Det ligner linksgolf – som på Mauritius altid spilles i godt vejr. Foto: La Reserve Links Golf

La Réserve ligger ved Mauritius’ sydlige kyst. Faste, hurtige fairways, potbunkere og højt græs giver den et links-look, man ikke finder på andre af øens baner. Dertil kommer udsigt ned over bugter, sandstrande og ikke mindst det Indiske Ocean fra hvert eneste teested og green – godt hjulpet på vej af 200 meters højdeforskel mellem banens højeste punkt tog klubhuset.

Bunker midt i green

Sidstnævnte er holdt i et enkelt design af sten og træ. Det er lavt, men med en ’grøn’ tagterrasse, som skal symbolisere naturens evne til at genvinde og udfylde enhver åben plet.

Lidt specielt omfatter bag 9 tre par 3-huller, tre par 4-huller og tre par 5-huller. To af dem har dobbelt fairway, mens man på fire af hullerne spiller let opad til en ‘uendelig’ green af den slags, der peger lige op i himlen – a la 10. og 14. på Samsø.

Og så har man på La Réserves 14. green skåret et hul og fyldt det med sand – med andre ord: Der ligger en bunker midt i greenen.

Klubhuset får en ‘grøn’ tagterrasse – læg i øvrigt mærke til de tørvestablede potbunkere. Foto: La Reserve Golf

La Réserve kan spilles fra en hel række forskellige teesteder, helt op til 6.570 meter. Den åbner til december, hvor banen skal være vært for AfrAsia Bank Mauritius Open på DP World Tour’en. Turneringen foregik kort før jul sidste år på Mont Choisy Le Golf – også et Matkovich-design – nær byen Grand Baie oppe på toppen af øen, der for øvrigt er lidt større end Lolland.

LÆS Golfxtra’s reportage fra La Chateau-banen

La Resérve hører til Heritage Golf Club, der siden 2005 har huset Le Château-banen – også et Matkovich-design – og som tillige rummer en 9-huls bane og et Leadbetter Golf Academy.

Klubben er beliggende på den 2.500 hektar store ejendom Bel Ombre med to femstjernede luksusstrandresorts, som danske golfere for længst har fået øjnene op for: Heritage Le Telfair og Heritage Awali.

Resortets gæster har også mulighed for indkvartering i luksusvillaer – eller den ultimative oplevelse: en privat suite i Le Château de Bel Ombre, plantagehuset fra det 19. århundrede med udsigt over golfbanen.

Af Jan Frimodt