Mageløs golf på Mauritius

8. hul på Heritage Golf Club, hvor havet skimtes bagerst.

Heritage Golf Club ligger nabo til de to luksushoteller, Telfair og Awali. Det var her på banen, at Rasmus Højgaard slog til med sin første sejr som professionel.

Bel Ombre, Mauritius: Mauritius er noget for sig selv. Tropeøen byder ikke blot på den ene lange, kridhvide sandstrand efter den anden. Men øen er samtidig en af verdens allerbedste og smukkeste destinationer – også når det gælder golf.

Paradiset er ingen overdrivelse. Øen byder på en stribe baner, som sagtens kan besøges på en dagsudflugt, uanset hvor ens adresse er på øen.

Ud over servering af lækre frokostretter er der fra klubhuset en herlig udsigt ud over store dele af Heitage-golfbanen.I det sydvestlige hjørne af øen ligger området Bel Ombre. Her ligger Heritage Golf Club side om side med de to fantastiske hoteller Heritage Le Telfair og Telfair Awali.

LÆS MERE: Livet leves på Telfair-hotellerne

Hele komplekset er for nogle år tilbage blevet kåret som det bedste hotel-, spa- og golfresort på øen. Det skete ved World Travel Awards i Sydafrika. Ikke uden grund.

Udsigt ud over Det Indiske Ocean

Golfbanen, der er designet af den sydafrikanske arkitekt, Peter Matkovich, blev åbnet i 2005 – og har en beliggenhed med udsigt ud over Det Indiske Ocean mod syd og til Plain Champagne-bjergene mod nord.

Heritage-banen er ganske lidt kuperet – og kan sagtens gås rundt.Matkovich – en tidligere professionel spiller – er en af de kendte golfbanearkitekter på det afrikanske kontinent. Langt de fleste af de baner, som han har designet ligger i Sydafrika, og en af perlerne er den kendte Arabella-bane ikke langt fra Cape Town.

Lige fra det allerførste drive sendes af sted på denne mesterskabsbane, hvor spillerne kan vælge mellem fem forskellige teesteder, er der udsigt ud over havet. Det var her på banen, at Rasmus Højgaard fik sin første sejr som professionel tilbage i 2019.

Det er for alvor, da vi når frem til 8. teested – et godt stykke oppe på skråningerne, hvor der tidligere var sukkerplantager, at det virkelig bliver spektakulært. Herfra er der et view ud over havet, som er malerisk smuk. Flere hundrede meter ude i det blågrønne hav bag den kridhvide sandstrand, hamrer meterhøje bølger ind over koralrevet.

Småfloder driller

Et smukt chateau, som har 200 år på bagen, ligger tæt ved banen og er opført i kolonistisk stil. Chateauet kommer spillerne allernærmest på 7. hul – et herligt par 5-hul, hvor den sidste forhindring inden green er en bæk, der løber på tværs og tager sig af de bolde, som ikke har den fornødne længde.

Tæt ved 7. hul ligger det kolonistiske Chateau Bel Ombre ganske tæt på. Foto: GolfXtraChateau de Bel Ombre er i dag indrettet til restaurant, og gæsterne vil eksempelvis i aftentimerne have den skønneste udsigt, når solen sænker sig ude i Det Indiske Ocean.

Nærmeste nabo til Heritage Golf Club er det femstjernede Heritage Telfair-hotellet.Selv om golfbanen hører til et resort, så er det tydeligt, at Matkovich i sit layout har gjort sig store anstrengelser for ikke alene at indpasse hullerne bedste muligt i den skønne natur. Sportsligt er der nok af udfordringer, og de to små floder, Citronniers and St. Martin, snor sig rundt på banen – og nærmest ligger på lur for at tage for sig af bolde, der enten mangler længde eller præcision.

Heritage Golf Club er mageløs golf. På en skøn og uforglemmelig ferie-ø.


Af Jørgen Schultz
i Bel Ombre, Mauritius