Meloneras er skønhed og et væld af udfordringer

13. green ligger med en herlig udsigt ned til den lille badeby Pasito Blanco, hvor der også er en lystbådehavn. Foto: GolfXtra

Lopesan Meloneras er kvalitetsmæssigt helt i top, når det gælder golf på Gran Canaria. Banens første ni og sidste ni huller byder på massive kontraster.

Mellem de kendte sanddyner i Maspalomas og den lille badeby Pasito Blanco ligger Meloneras-golfbanen, som tilbage i 2021 blev anvendt af DP World Tour.

6. hul på Meloneras-banen er et af de sværere huller på for ni. Hullet spiller dogleg-venstre med masser af bunkere oppe ved green.

Banen, som åbnede tilbage i 2007, er i dag ejet af Lopesan – kendt for en stribe hoteller på Gran Canaria, Fuerteventura, Den Dominikanske Republik, Tyskland og Østrig.

Der er store, store kontraster mellem de første ni huller og så bag ni på Meloneras, som Ron Kirby har designet. Han har forvandlet et tidligere stort set øde område til et fantastisk landskab, hvilket også har sat gang i turismen i Costa Meloneras umiddelbart ved siden af banen.

De første ni huller er præget massevis af palmetræer, som nærmest gør fairways til alléer. Ud over nogle søer og massevis af bunkers er der ikke de store forhindringer. Godt 1.100 palmetræer skulle der være alt i alt rundt på banen.

Sværeste hul på for ni er tredje hul – et par 3 hul på omkring 150 meter fra gul tee. Teeslaget skal vel at mærke hen over en større sø. På det efterfølgende hul kommer endnu en af udfordringerne på nogle af huller på for ni. Nærmest hele vejen fra tee til green går det op og op, og slaget op mod green til sidst kan drille. Det samme gør sig gældende på 2. og 9. hul.

Fairway på 8. hul hører til de mest smalle på banen. Og samtidig er det et af flere huller, hvor der spilles op til en green. Foto: GolfXtra

Enestående view

Efter et forholdsvist kort par 4 på 10. hul på godt 300 meter, begynder banen virkelig at ændre karakter. Fra 12. hul – et par 3 hul på 160 meter – spilles der parallelt med Atlanterhavet. Fra de højtliggende teesteder, fairways og greens er der en fantastisk udsigt over oceanet.

12. hul – et svært par 3 hul på godt 150 meter fra gul tee ligger nærmest, som var det ved verdens ende. Det blå atlanterhav er en pragtfuld bagkulisse.

På 14. hul kommer et af de sværeste teeslag på banen – i hvert fald fra gul tee. For første gang skal der drives hen over en massiv ravine, og bolden skal carry omkring de 140-150 meter.

Hullet efter kommer et par 3 hul, hvor der også skal forceres en ravine, og så venter der endnu en slugt i drivet på 16. hul – dog ikke nær så bredt som 14. hul. Herefter venter finalen – et par 4 hul på 17. hul og et par 5 på sidste og afsluttende hul. På begge huller det opad mod green.

Omkring 1.100 palmetræer er der rundt på Meloneras-banen – her med 9. green mellem træerne. Foto: GolfXtra

Kvaliteten på Meloneras-banen er enestående. Her er ikke overladt noget til tilfældighederne nogen som helst steder på banen. Få baner har så stor og markant afveksling som Meloneras.

 

Af Jørgen Schultz
på Gran Canaria

 

fakta

Meloneras Golf

Meloneras Golf Greenfee-priserne på Lopesan Meloneras hører ikke til de billigste på Gran Canaria.

Prisen for 18 huller i perioden 1. oktober til 30. april: 141 euro – svarende til cirka 1.050 kroner.
Gæster på Lopesan-hoteller: 92 euro – svarende til cirka 687 kroner.

Prisen for 8 huller i perioden 1. maj til 30. september: 80 euro – svarende til cirka 600 kroner.
Gæster på Lopesan-hoteller: 52 euro – svarende til cirka 390 kroner.

Der er yderligere rabatter at hente ved at købe twilight eller greenfee-kort med 4, 6 eller 12 runder.

Informationer om priser: http://melonerasgolf.es/tarifas/