En oase ved havet og sanddyner i Maspalomas

Sanddynerne ligger som nærmeste nabo til Maspalomas-banen. Til højre på billedet ses hul 15.

Maspalomas-banen på sydspidsen af Gran Canaria er kendt for sin gode kvalitet og med en beliggenhed tæt ved sanddyner og med masser af palmetræer.

Det kan godt være, at der rundt på Gran Canaria er spektakulære baner oppe i bjergene og nogle af dem endda med noget nær ørkenpræg, som var det i Arizona.

Masser af palmer og med god plads er karakteristisk for Maspalomas-banen. Her er det hul 3 – et par 3 hul på blot 123 meter fra gul tee. Set fra green. Foto: GolfXtra

Sådan er golfbanen i Maspalomas ikke. Det er til gengæld en slags golf-oase placeret tæt ved Atlanterhavet og nærmeste nabo ved Parque Natural de las Dunas de Maspalomas.

Sanddynerne er spil på nogle enkelte af hullerne, hvis det vel at mærke kniber med præcisionen. Fjerde, femte og sjette hul ligger parallelle med sanddynerne, som på alle tre huller ligger langs højre side fra tee til green. Sjette hul er banens sværeste hul – et par 4 hul på 375 og 319 meter fra henholdsvis gul og rød tee.

Åbnet i 1968

Maspalomas-banen blev åbnet tilbage i 1968. Det er den mest flade bane på Gran Canaria – og kan sagtens klares uden brug af buggy.

Banen blev designet af Mackenzie Ross, som blev særlig kendt for at have sat stregerne til Alisa Course på Turnberry i Skotland. Maspalomas-banen er en af Ross’ sidste opgaver, og han her været generøs med brede fairways. Med 5.593 meter fra gul tee er banen ikke ligefrem kort, og hullerne ligger smukt indrammet mellem palmetræer og masser af vegetation.

Stort set samtlige 18 huller er indrammet af masser af palmetræer med Atlanterhavet tæt på.

Med sin placering tæt på Atlanterhavet er der ofte lumske passatvinde, som ofte kan blive en udfordrende modstander. Vand er der ikke meget af på banen – lige med undtagelse af hul 15 og 16.

På hul 15 – et par 4 hul på 315 meter fra gul (279 meter fra rød) ligger vandet lige til højre for green. Et drive ud i højre side af fairway vil derfor medføre et vanskeligt slag hen over vandet.

Hul 16 er et par 3 hul på 125 fra gul (102 meter fra rød), og her er der vand hele vejen mellem tee og green. Her gælder det om at finde det rigtige våben for at finde den rette længde.

Maspalomas-banens kvalitet er indiskutabel, både når det gælder fairways og greens.

Maspalomas er kendt som et anlæg med en rigtig god kvalitet – både på fairways samt på greens. Også i klubhuset er der intet, der er overladt til tilfældighederne med et varieret spisekort – såvel til frokost som i aftentimerne.

 

Af Jørgen Schultz
i Maspalomas, Gran Canaria

 

fakta

Maspalomas Golf

Greenfee-priser på Maspalomas Golf kan findes HER