Norwegian åbner otte nye ruter i Billund Lufthavn

Norwegian udvider betydeligt i Billund Lufthavn i løbet af 2019. Det kommer også golfspillerne til gode. Foto: Norwegian

Flyselskabet Norwegian går massivt ind i Billund Lufthavn. Fra april 2019 tilføjer Norwegian otte nye destinationer i Sydeuropa på sit rutekort fra Billund Lufthavn og mere end fordobler Norwegian sin kapacitet i lufthavnen. Det vil også komme golfspillerne til gode.

Billund: Der er sol og sommer i vente for rejsende fra Billund Lufthavn, når Norwegian til april 2019 åbner trafik til otte nye destinationer fra lufthavnen. Fire af destinationerne flyves med fuldchartrede fly for Bravo Tours, mens fire andre destinationer også sættes i direkte salg via Norwegians hjemmeside.

Malaga, Mallorca, Faro og Azorerne er fire af de nye destinationer, som dermed også vil komme golfspillere til gode.

– Det er en stor dag i dag. Vi er glade for og stolte over at kunne satse så massivt på Billund. Med de mange nye afgange gør vi det lettere og billigere for passagerer fra Billund Lufthavn at rejse sydpå med Norwegians topmoderne og bekvemme fly. Vi ved, at nye direkte forbindelser er med til at skabe vækst og beskæftigelse i lokalområdet. Vi håber, passagererne vil tage godt i mod vores nye satsning i Billund, siger Thomas Ramdahl, der er executive vice president for short haul-flyvninger i Norwegian i en pressemeddelelse.

Direkte flyforbindelser skaber ny vækst

En analyse fra det norske analyseinstitut Menon Economics viste tidligere på året, at Norwegians ruter i 2017 skabte merværdi i det syddanske erhvervsliv på 1,2 milliarder kroner og grundlag for 3.200 arbejdspladser i regionen. Med det nye samarbejde mellem Norwegian og Billund Lufthavn er der gode muligheder for endnu flere arbejdspladser og indtjening i Billund Lufthavns opland.

– Vi er glade for det nye samarbejde med Norwegian. Med 13 nye ugentlige Norwegian-afgange cementerer Billund Lufthavn sig som den førende lufthavn i Vestdanmark. Fra Billund kan man flyve direkte til 100 destinationer – og Norwegians nye ruter er vigtige for at jyske og fynske ferierejsende kan flyve prisbilligt og direkte til deres foretrukne feriesteder, siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Med den nye satsning mere end fordobler Norwegian sin kapacitet i Billund lufthavn sammenlignet med 2018. Sædekapacitet i sommeren 2018 var på 112.000 sæder, mens sædekapiteten i samme periode i 2019 var på 257.000 sæder i Billund fordelt på 13 destinationer. Samtidig øges antallet af ugentlige afgange fra 11 ugentlige til 24 ugentlige afgange.

De nye ruter i frit salg opereres som følger:

Malaga (AGP) – 4 ugentlige afgange hele året
Palma de Mallorca (PMI) – 2 ugentlige afgange i sommerhalvåret
Faro (FAO) – 1 ugentlig afgang i sommerhalvåret
Azorerne (PDL) – 1 ugentlig afgang i sommerhalvåret
Norwegian skal desuden flyve til fire destinationer for Bravo Tours i fuldchartrede fly. Det gælder Zakynthos i Grækenland (ZTH – en ugentlig afgang), Kos i Grækenland (KGS – 2 ugentlige afgange), Chania på Kreta (CHQ – en ugentlig afgang) og Rhodos i Grækenland (RHO – en ugentlig afgang).

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*