Penha Longa investerer stort i opgradering af The Atlantic Course

Penha Long Resort er é af de traditionsrige feriesteder i Portugal. Foto: Penha Longa Resort

Inden årsskiftet forventes det, at et omfattende redesign af Penha Longa-banen uden for Cascais i Portugal kan afsluttes.

Cascais, Portugal: Går du rundt om overvejer en tur til Portugals skønne golfbaner lidt uden for hovedstaden Lissabon, så bør den traditionsrige Penha Longa-bane tages med i betragtning.

Penha Longa Resort tæt ved Cascais sætter gang i en omfattende renovering og modernisering af den kendte mesterskabsbane, The Atlantic.

The Atlantic, som oprindeligt er designet af Robert Trent Jones Jr., kommer ud for et stort redesign. Eksempelvis bil alle 87 bunkere blive restaureret til deres oprindelige form. Det sker med intet mindre end 747 tons bæredygtigt, lokalt hvidt sand. Det vil ikke kun udfordre spillerne – men vil samtidig understrege og forskønne det malerisk layout af banen, som bugter sig gennem Sintra-bjergene.

The Atlantic Course ligger smukt I et skovområde. Foto: Penha Longa Resort

Fem huller forbedres

Der vil samtidig ske forbedringer af en række af hullerne – nemlig 2, 6, 8, 13 og det afsluttende 18. hul. Der sås nyt græs med et nyt lag Bermuda-græs, og der skal ske forbedringer omkring dræningsprocesserne, så forholdene vil være endnu mere optimale gennem de tørre perioder samt i vintermånederne. Med nye dræn og nyt vandingssystem, vil der årligt kunne spares omkring 30 procent på kunstvandingen.

En revitalisering bliver der reelt tale om, og hele anlægget vil æstetisk stå endnu grønnere.

The Atlantic er for nylig blevet kåret som nummer 60 i magasinet Golf Worlds’ opgørelse over Top 100 golfbaner i det kontinentale Europa.

Indkvateringen på Penha Longa Resort foregår på det femstjernede Ritz-Carlton. Foto: Penha Longa Resort

Tilbage på touren

Penha Longa var for år tilbage vært for Europa Touren, og det er målsætningen igen at komme med som bane på DP World Touren, som European Tour skifter navn til fra sæsonen 2022.

– Hele vores team på Penha Longa Resort brænder for at give vores gæster den bedst mulige oplevelse på de atlantiske 365 dage om året. Efter sidst at have renoveret banen før Portugal Open i 2009, ønsker vi at genskabe sammenhængen på tværs af banen og løfte resortet til et nyt niveau, hvilket tiltrækker nye golfspillere fra hele verden. Det er vores ambition at bringe turneringsgolf tilbage til resortet og håber, at disse ændringer vil være det første skridt på vejen til at gøre det lyder det fra Oliver Key, general manager på Penha Longa Resort.

Opgraderingen forventes at være afsluttet inden årsskiftet 2021/2022.

Udover The Atlantic Course omfatter Penge Longa også 18 hullers-banen The Monestery. Indkvarteringen kan foregå i det femstjernede Ritz-Carlton Hotel.

Af Jørgen Schultz