Pines og Dunes stråler om kap ved Sueno-hotellet

Det særprægede Sueno-hotel med banerne Pines og Dunes lige uden for døren.

Det femstjernede Sueno-hotel i tyrkiske Belek byder ikke blot på indkvartering af høj kvalitet med wellness og kulinariske fortræffeligheder. Også de to golfbaner Pines og Dunes giver udfordringer for alle slags golfere.

Belek, Tyrkiet: Det er to forskellige baner, som Sueno Resortet har at byde på i Belek – det tyrkiske golfmekka – tæt på lufthavnen i Antalya.

Sueno er et af de mange resort i Belek, hvor gæsterne ikke bare indkvarteres på et af det femstjernede hotels 174 velindrettede værelser. Fra alle værelser i det særprægede byggeri er der udsigt til to golfbaner – med navnene Pines og Dunes – kreeret af arkitekterne Bob Hunt og Andrew Craven fra Design Consulting.

Dramatisk ø-greens sætter punktum for et par af runderne på Sueno-banerne.

Det er to mesterværker, som er passet ind mellem pinjetræerne i det 1500 hektar store område. Og selv om de to 18 hullers-baner ligger side om side, er de endog meget varierede – ikke mindst hvad angår længden.

Hvor Pines med sine 6413 meter fra de gule teesteder stiller krav til længde, er Dunes anderledes kort. Den måler mere beskedne 5643 meter fra gul tee. Mens Pines er en par 72-bane, skal scorekortet på Dunes ende på 69 slag, hvis den skal spilles i par.

Pines er den sværeste af de to, for ikke alene skal der god længde i slagene fra teeboksene – ikke så få steder virker der uendeligt smalt mellem pinjetræerne. På Dunes, som kan minde lidt om en linksbane, er der mere åbent, så banen spiller alt andet lige lettere, selv om der er masser af områder med sand.

Så er der dækket op for buffet i de varme aftener i Belek.

Et månelandskab

I modsætning til de fleste andre af banerne i Belek, hvor kendte golfspillere som englænderen Nick Faldo og skotten Colin Montgomerie har lagt navn til anlæggene, er fairways på begge Sueno-baner skabt med små bakker og ujævnheder, så det flere steder kan minde ikke så lidt om et månelandskab. Det ujævne terræn giver banerne en ekstra dimension i sværhed, når bolden oftest ligger enten over eller under fødderne, når slagene skal udføres.

Inde på hotellet er der spa og wellness-muligheder. Her er det tyrkisk bad.

På begge baner kan spillerne i øvrigt se frem til afslutningshuller, som man ikke lige glemmer. Der er masser af vand, og på 18. hul på Dunes skal spillerne slå et af de sidste slag ind på en ø-green.

Inde på hotellet er der heller ikke overladt noget til tilfældighederne. Det er en sand oase, når det gælder wellness, afslapning og kulinariske muligheder.

Fire restauranter er der at vælge mellem, og hvis der ønskes en tur til stranden, er der shuttle-transport de 400 meter, som skal tilbagelægges for at komme ned til Suenos eget strandområde, hvor der også kan nydes mad og drikke.


Af Jørgen Schultz
i Belek, Tyrkiet