En stærk afslutning på El Cortijo på Gran Canaria

Teeslaget ned mod green på 13. hul - vel nok signaturhullet på El Cortijo. Foto: GolfXtra

100 år gamle palmetræer og små søer sætter sit præg på El Cortijo-banen tæt ved Las Palmas på Gran Canaria. Indkvarteringen kan ske i det lille, men charmerende San Ignacio-hotel.

Kun ganske få kilometer fra den nord-sydgående motorvej Autopista GC-1 ligger El Cortijo. Omkring ti minutter er der ind til øens hovedstad Las Palmas, og mod syd ligger lufthavnen kun omkring 20 minutter væk.

Sammen med Bandama-banen har El Cortijo dermed den nordligste beliggenhed på Gran Canaria. Det sætter også sit præg på naturen og vegetationen, som er anderledes end syd på øen, hvor det knastørre vulkanlandskab er det dominerende.

LÆS OGSÅ: Det historiske vingesus på Bandama

El Cortijo, som er en par 72-bane, ligger i en fantastisk plantage af 100 år gamle palmetræer. Det er træer, som sætter sit præg på banen. Blake Stirling og Marco Martin fra Global Golf Design har sat stregerne til banen, som blev anlagt på gammel landbrugsjord. Banen strækker sig reelt langs tre dale.

Flere steder rundt på banen er der søer. Her er det på hul 15. Foto: El Cortijo

Banen er fra hvid ganske lang med 6241 meter og 5785 fra gul tee. Fra rød tee er der 4607 meter rundt.

Stærk afslutning

Der er markant forskel på de første ni huller og så bag ni. Det helt store skift sker fra hul 12 på et forholdsvist kort par 4 på 258 meter gul tee. Fra teestedet går det kun én vej – opad. Oppe fra green er der et skønt view ud over Atlanterhavet mod øst.

Det modsatte er så tilfældet på hul 13 – et 177 meter langt par 3 hul. Her slås der ned mod en aflang green. Udfordringen er at finde det rigtige værktøj til at få den rette længde på slaget. 177 meter fra gul og 132 meter fra rød tee kan virke pænt langt, men det går voldsomt nedad. Samtidig kan vinden være en faktor her oppe i højderne.

Efter endnu et kort par 4 hul på 256 meter fra gul kommer en rigtig stærk afslutning. Hul 15 er ganske svært – et 375 meter par 4 hul – fra gul tee og med en faretruende sø fremme ved green.

Dernæst følger et par 5 hul på 435 meter, hvor en kanal med vand skærer på tværs af fairway. 18. hul er 409 meter par 4, hvor der er god plads på fairway, men hvor det strammer til ved green.

Masser af palmetræer er der rundt på El Cortijo-banen. Mange af dem er mere end 100 år gamle. Foto: El Cortijo

 

Der er ikke blot golf ved resortet. El Cortijo Country Club byder også på andre sportsfaciliteter som eksempelvis en række tenissbaner. I klubhuset er der restaurant og bar samt en pro shop.

En bygning fra 1800-tallet er omdannet til det hyggelige lille hotel, San Ignacio. Foto: El Cortijo

Charmerende hotel

Der er muligheder for overnatninger i det rustikke Hotel Cortijo San Ignacio, som er indrettet i en bygning fra 1800-tallet, som er restaureret til et elegant og charmerende hotel til attraktive priser.

Hotellet har 16 dobbeltværelser og 2 enkeltværelser alle med eget badeværelse, hårtørrer, tv og pengeskab. Alle med udsigt over gårdspladser, haver eller golfbanen.

 

Af Jørgen Schultz
på Gran Canaria