Golf, spa og kulinariske oplevelser på polsk

Banens signaturhul er samtidig finalen. Et vidunderligt par 3 hul, hvor bolden skal flyves 140 meter hen over en sø. Alt hvad der er kort – er i vandet. Foto: GolfXtra

Hvis det gælder om hyggelig indkvartering i særpræget arkitektur samt en spændende golfbane; så sæt kursen mod Wroclaw i det vestlige Polen. Pałac Brzeźno Spa & Golf giver i den grad mulighed for afslapning med golf, spa og kulinariske oplevelser.

Pałac Brzeźno Spa & Golf er en skjult perle – intet mindre.

Resortet, som ligger en halv times kørsel nord for storbyen Wroclaw i det vestlige Polen, ligger med sin pittoreske beliggenhed kun og venter på at blive opdaget.

Gradi Golf Club hedder golfbanen ved resortet. Banen, som er 5500 meter, blev åbnet i 2010. Det er den polske arkitekt Krzysztof Gradecki, som har udtænkt et design af høj, høj klasse.

Med sin forholdsvis beskedne længde kan der ikke bare bombes løs med driveren. Det handler i lige så høj grad om præcision. For er der ikke styr på præcisionen, så kommer spillerne til at slå sig på banen, hvor der også er ganske meget vand i spil.

Fra green på næstsidste hul på Gradi-banen ligger paladset smukt som bagtæppe. Foto: GolfXtra

Første møde med lidt vand er på 3. hul – et par 3 hul på 150 meter. Til venstre for green er der et lille vandløb, og bag green lurer en sø. Det næste par 3 kommer allerede på 5. hul, hvor green nærmest ligger på en ø. Det vel nok sværeste af banens par 3 huller. Hvis bolden ikke rammer pladen fra teestedet, så vær glad for en bogey.

Stærk, stærk finale

På bag ni er der et par særdeles strategiske huller – eksempelvis 11. hul, hvor der mellem teested og green er vand hele vejen i højre side. Par 4 hullet er kun 230 meter, men nogle granvoksne træer til højre for teestedet forhindrer den direkte vej hen over søen mod green.

Det korte 11. hul – et par 4 hul – er et af de strategiske huller på banen. Der er vand hele nærmest hele vejen i højre side fra teested til green. Foto: GolfXtra

Det med vandet kulminerer på finale-hullet. Par 3-hullet er en vidunderlig, men også dramatisk afslutning. Oppe til venstre er der udsigt til det gamle palads, men foran teestedet og green er der udelukkende vand. Bolden skal flyves godt 140 meter for at komme tørskoet op på green. Det er en stærk, stærk finale på en bane, som overrasker med sine udfordringer og et naturskønt design.

En række af værelserne er placeret i det gamle slotsagtige palads, hvis historie går flere hundrede år tilbage. Foto: GolfXtra

Slotsagtig indkvartering

Når det sidste putt er i hullet på 18. hul, så venter der en oplevelse på hotellet. Det gamle palads fra det 19. århundrede rummer en lang række værelser, hvor ikke ét af dem ligner hinanden. Hver for sig er de i harmoni med bygningens flotte arkitektur indrettet og vedligeholdt i en elegant stil og med et interiør, som vækker opsigt og er med til at give gæsterne en uforglemmelig oplevelse.

I kælderen er der indrettet moderne spa-faciliteterne, og blandt mulighederne er bade med både øl- og vinbehandling.

Udover den gamle slotsagtige bygning rummer resortet endnu to bygninger. Det såkaldte Pond House har nogle større værelser, som egner sig til familier eller dem, som bare ønsker sig mere plads.

Desuden er der enkelte værelser i en tredje bygning, hvor klubhuset samt restaurationslokalerne er indrettet. Menukortet omfatter både typiske polske retter og mere internationalt inspireret.

Ikke et af værelserne ligner hinanden på resortet, hvor der virkelig er mulighed for at trække stikket. Foto: Palac Brzezno

Priser

Pałac Brzeźno Spa & Golf giver mulighed for forskellige opholdspakker – fra en enkelt overnatning med golf inkluderet til flere dages ophold.

LÆS MERE: Flere info om resortet og priser

Nordic Golfers har nogle tilbud – blandt andet to overnatning med morgenmad, to gange golf og fri adgang til spa-faciliteterne. Pris: Fra cirka 1800 kroner.

 

Af Jørgen Schultz
i Brzeźno, Polen