Rio Real er dejlig golf i læ af citrustræerne

5. hul - et dejligt par 3 hul - spilles med Middelhavet i ryggen. Foto: GolfXtra

Rio Real Golf & Wellness Resort få minutter fra Marbella’s centrum byder sig til med sin kvalitet og overskuelighed.

Marbella, Spanien: Kun fem minutter er der fra Rio Real-golfbanen ind til det prestigefyldte centrum af Marbella på den spanske solkyst.

Golfbanen, hvis historie går tilbage til 1965, har fået sit navn efter floden Rio Real. Floden udgør en integreret del af banen, indtil den løber ud i Middelhavet.

Det er en kort bane på omkring de 6.000 meter fra de bagerste teesteder. Banen har nærmest sin egen afkørsel på den trafikerede vej A7 – nemlig Torre Real. Et par af hullerne spiller rent faktisk på den anden side motorvejen.

Green på hul 4 ligger nærmest helt ude i strandkanten. Det lange par 4-hul spilles ofte lige ind i vinden.Det er hullerne 4 og 5 – begge pænt lange par 4 huller på henholdsvis 367 og 347 meter fra gul tee. Hul 4 spiller direkte med kurs ud mod havet, og den normale vindretning betyder oftest, at der er modvind.

Designet af Javier Arana

Det er ikke nogen hr. hvem-som-helst, der har designet Rio Real, der er opkaldt efter floden, der krydser gennem området. Designeren hedder Javier Arana, der har været udfordret med layoutet af Rio Real på grund af et ret komprimeret areal i udkanten af Marbella. Andre af hans baner er El Prat på Costa Brava samt Aloha og Gualdamina på Solkysten.

8. hul er et af signaturhullerne på banen. Her ses det fra green ud mod fairway. Foto: GolfXtraEt af signaturhullerne er så absolut hul 8 – et 365 meter par 4 hul, hvor der slås blindt ned mod en voldsom skråning. Rammes fairway lidt i venstre, og har bolden den rette længde, så kan der forventes et langt, langt drive, hvor der ikke er meget mere end et kort jern tilbage. Udfordringen er dog, som på så mange andre af hullerne på banen, at der slås op mod en green, som vanskeliggør den rette længde i approach-slaget.

Ved Rio Real-banen ligger samtidig et firestjernet hyggeligt boutique-hotel, hvorfra der er den skønneste udsigt ud mod hul 11 og Sierra Bermeja-bjergene.

 

Af Jørgen Schultz
i Marbella, Spanien