SE VIDEO: Valle Romano står knivskarpt i Casares-bjergene

Valle Romano er en kuperet, men spændende bane. Her er det hul 15. Foto: Valle Romano

Tørken har været en udfordring for mange spanske golfbaner i 2022. Valle Romano, som den kendte designer Cabell B. Robinson har sat stregerne til nær Estepona på Costa del Sol, står imidlertid grøn og i fornem kvalitet. Se GolfXtra’s video fra banen.

Costa del Sol, Spanien: Nærmest på en bakketop ligger Valle Romano-golfbanen – omkranset af hundredvis af komfortable lejligheder, som rigtig mange danskere checker ind til, både når det gælder almindelige ferieture samt long stay-ophold.

Et af de spændende huller er 3. hul – et par 4, hvor de rigtig langtslående har mulighed for at drive green, som dog er godt beskyttet af en sø. Foto: GolfXtra

 

Kun knap ti minutters kørsel fra Estepona ligger Valle Romano med sin særprægede beliggenhed på en bakketop. Udsigten er ganske enkelt fænomenal, og fra flere af hullerne er der et uhindret view ud over Middelhavet.

Det er den kendte banearkitekt Cabell B. Robinson, der har sat stregerne til denne enestående bane.

– Der er flere huller, som ganske enkelt er unikke.

Ordene – omend noget beskedne – kommer fra Cabell B. Robinson, som kendes for en fortid hos det endnu mere legendariske Robert Trent Jones-firma.

Robert Trent Jones har sat stregerne til nogle af de allerbedste golfbaner. Valderrama i Spanien og Lübker i Danmark – for nu blot at nævne et par af dem.

Cabell B. Robinson valgte dog at gå egne veje, og han har siden imponeret som designer med eksempelvis baner som Praia D’el Rey lidt nord for Lissabon og Finca Cortesin ganske få kilometer fra Valle Romano.

SE VIDEO FRA ANLÆGGET

Afvekslende huller

Anlægget ligger på et 60 hektar stort område, og banen rummer en række særdeles spændende, afvekslende og udfordrende huller.

Det begynder med et forholdsvis ukompliceret par 5 hul på 475 meter fra gul og 395 meter fra rød tee. Fairways og greens står knivskarpe, og der er masser af rul. Allerede på andet hul – et par 3 hul på 154 meter fra gul og 130 meter fra rød – kommer en vanskelig udfordring. Det er banens sværeste par 3 hul, hvor teestedet ligger højt, og det samme gør green. Her gælder det præcision, for bolden er mistet, hvis der slås for meget i venstre eller højre.

Fra en lang række af hullerne er der den skønneste udsigt ud over Middelhavet. Foto: Valle Romano

Tredje hul går voldsomt nedad, og rigtigt langtslående kan reelt nå green på dette 314 meter lange par 4 hul. Men nede til venstre for green ligger en sø, og da hullet skråner mod venstre, så kommer søen ofte i spil.

Banen måler i alt 5804 meter fra gul og 4905 meter fra rød tee. Hullerne veksler i længde, og på bag ni er der tre par 4 huller på stribe – fra 13. hul til og med 15. hul – med forholdsvis beskedne længder. Henholdsvis 268 meter, 306 og 301 meter er de tre huller, hvor der er rigtig god muligheder for at få en god score.

Valle Romano-banen snor sig rundt langs med et væld af velindrettede ferielejligheder. Foto: Valle Romano

Masser af lejligheder er der bygget rundt omkring resortet. Lejlighederne har aircondition, vaskemaskine, fladskærms-tv, sofa, sikkerhedsboks, gratis Wi-Fi, en stue med spiseafdeling og en stor møbleret terrasse. Selve udstyrslisten til køkkenet omfatter ovn, opvaskemaskine, elkedel og kaffemaskine. Ved lejlighederne er der gratis parkering samt en reception.

Greenfee koster i højsæsonen godt 160 euro – svarende til knap 1.200 kroner for to personer i delt buggy.

 

Af Jørgen Schultz
i Estepona, Spanien