SE VIDEO: Salobre med drama og afslapning

Det er svært ikke at være begejstret for Salobre-anlægget. Her er det et view ned over 12. hul på Old Course. Foto: GolfXtra

Ni af hullerne på den spektakulære New Course anvendes nu i kombination med Old Course-banen på Salobre-resortet på Gran Canaria.

Gran Canaria, Spanien: Salobre Golf oppe i bjergene på sydsiden af Gran Canaria har hidtil været det eneste anlæg med 2 x 18 huller – henholdsvis Old Course og New Course.

Det er der nu ændret på, for i løbet af 2022 er der møbleret om, så der kun er 27 huller i spil – fordelt på 3 x 9 huller.

Begge sløjfer på Old Course – den ældste og mest kendte af Salobre-banerne – er i spil, men på New Course, som ligger længst oppe med et dramatisk forløb, er det hullerne 1, 2, 3, 13, 14, 15, 16, 17 og 18, som udgør de samlede ni huller på New Course.

Det betyder, at medlemmer og greenfee-gæster kan opleve forskellige konstellationer, når det går løs. Der vil være dage, hvor der spilles de 18 kendte huller på Old Course, men der vil også være dage, hvor de forskellige sløjfer kombineres.

Der er en stribe spektakulære par 3 huller på Salobre-anlægget. Her er det 11. hul på Old Course. Foto: GolfXtra

Historien går tilbage til 1980’erne

Historien om Salobre-resortet går reelt tilbage til 1980’erne, da ejeren af bjerglandskabet sammen med fire svenskere drøftede ideen om et område med villaer og en golfbane. Der skulle dog gå et par årtier, før Old Course åbnede i 2000.

Det mest udfordrende hul på New Course er 3. hul – et spændende par 5 hul. Her ses hullet fra green tilbage mod fairway. Foto: GolfXtra

Den kendte engelske arkitekt, Dave Thomas, satte stregerne til banen, som oprindelig var tænkt. En bane, som dog aldrig blev til noget. Det blev i stedet Roland Favret, som kom til at designe Old Course, som åbnede i 2000. Siden blev Favret banens første chefgreenkeeper.

Egentlig var Old Course designet således, at banen startede og sluttede ved et klubhus i området ved 5. green og 15. green. Det lå endog et godt stykke fra hotellet og ikke mindst langt fra driving range og New Course, som kom til senere. Hulforløbet blev dermed ændret, så 1. tee på Old Course og New Course ikke er alt for langt fra hinanden – til gavn for starter-medarbejderne.

 

Af Jørgen Schultz
på Gran Canaria