Salobre’s Old Course kan booste din selvtillid

8. hul er et herligt par 3 hul på Old Course. Foto: Salobre Hotel Resort & Serenity

I 2020 kan Old Course på Salobre Hotel Resort & Serenity fejre 20 års fødselsdag. Glæd dig til en bane i en fantastisk natur, hvor der samtidig er gode muligheder for en rigtig god score.

Salobre, Gran Canaria: Godt nok ligger Old Course på Salobre Hotel Resort & Serenity i et landskab, som leder tankerne hen på golfbanerne i Arizonas ørken.

Hul 1 er en forholdsvis blød åbning, så længe drivet ikke sendes for langt i højre. Foto: Salobre Hotel Resort & Serenity

LÆS OGSÅ: En stærk afslutning på El Cortijo på Gran Canaria

LÆS OGSÅ: Det historiske vingesus på Bandama

LÆS OGSÅ: Spænd sikkerhedsselen højt oppe i Salobres bjerge

Det går op og ned – dog slet ikke i samme målestok som New Course. Men banen er kuperet, og en buggy kan anbefales. Old Course kan dog også være med til at booste din selvtillid. For banen er faktisk designet sådan, at den kan se svær ud, men der er mulighed for at få en rigtig god score på kortet. I hvert fald når banen er spillet nogle gange.

Skæve slag fra tee kan på en del af hullerne sagtens være at finde på fairways på nabohuller. Bevares, der er også huller – specielt par 3 hullerne -, hvor upræcise slag straffes.

De første tanker i 1980’erne

Historien om Salobre-resortet går reelt tilbage til 1980’erne, da ejeren af bjerglandskabet sammen med fire svenskere drøftede ideen om et område med villaer og en golfbane. Der skulle dog gå et par årtier, før Old Course åbnede i 2000.

Den kendte engelske arkitekt, Dave Thomas, satte stregerne til banen, som oprindelig var tænkt. En bane, som dog aldrig blev til noget. Det blev i stedet Roland Favret, som kom til at designe Old Course, som åbnede i 2000. Siden blev Favret banens første chefgreenkeeper.

Egentlig var Old Course designet således, at banen startede og sluttede ved et klubhus i området ved 5. green og 15. green. Det lå endog et godt stykke fra hotellet og ikke mindst langt fra driving range og New Course, som kom til senere. Hulforløbet blev dermed ændret, så 1. tee på Old Course og New Course ikke er alt for langt fra hinanden – til gavn for starter-medarbejderne.

Fra store dele af Old Course-banen er der udsigt til hotel-komplekset. Foto: GolfXtra

Efter en forholdsvis blød åbning kommer de første udfordringer og krav til præcision på andet hul – et par 3 hul på blot 121 meter fra gul. Lige efter kommer et godt golfhul – et par 4 hul på bare 288 meter fra gul, men hvor fairway skal rammes. Hele vejen i venstre truer en bjergside.

Kandidater til signaturhullet

Første bud til banens signaturhul kommer på hul 8 – et kort, dejligt par 3 hul på blot knap 100 meter. Men det går nedad, og foran green er der en sø, og der er heller ikke alt for meget plads bag green.

Kun tre huller senere er der igen et par 3 på kortet. Denne gang er teestedet placeret på en bjergskråning, og knap 170 meter nedenfor og ude i det fjerne ligger en lille green. Det er banens signaturhul, og en par skal man være ekstra glad for.

16. hul er et dejligt par 4 hul på 338 meter fra gul og 306 fra rød. Foto: Salobre Hotel Resort & Serenity

Herefter er hullerne ganske lange med flere par 4 huller på 360-370 meter og et par 5 hul på 504 meter. Afslutningshullet er et par 4 på hele 404 meter, og fra teestedet går det opad, så det vil være de færreste, som får sig et birdieputt.

Old Course byder på masser af variation – og er en markant anderledes og lettere tilgængelig bane end den kortere, men spektakulære New Course længere oppe i Salobres bjerge.

 

Af Jørgen Schultz
på Gran Canaria

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*