Skøn sønderjysk natur ud til Genner Bugt

Aabenraa Golfklubs bane har en dejlig beliggenhed ikke langt fra Genner Bugt og Lillebælt. Foto: Aabenraa Golfklub

Det begyndte med seks huller på en lille græsmark. I dag omfatter Aabenraa Golfklub en stribe herlige huller i en skøn natur. Men det holdt hårdt med økonomien omkring 2015.

Aabenraa: Det er ikke så mange år siden, at Aabenraa Golfklub måtte gå grueligt meget igennem.

Et fald i medlemstallet var medvirkende til, at konkursen truede i begyndelsen af 2015. Der var dem, som frygtede, at økonomien ikke stod til at redde, men en redningsaktion bar frugt.

De to store kreditorer Nykredit og Sydbank gik med til at nedskrive gælden, og da der samtidig dukkede nogle investorer op, så faldt tingene på plads. Det var en halv snes private investorer, hvoraf de ni var medlemmer af golfklubben, som greb til lommerne. Og heldigvis for det.

Der er meget, som kan gå galt på 17. hul – et par 4 hul på 354 meter fra gul tee. Det afgørende slag ind mod green skal være præcis og lang nok for at komme over vandet. Bagved skimtes klubhuset. Foto: GolfXtra

Pengene fra investorerne blev brugt til køb af bane og klubhus, og herefter har klubben lejet sig ind.

Skuden blev vendt

Og så skal det ellers konstateres, at der siden er blæst langt mere milde vinde ind over banen. Aabenraa Golfklub er en naturmæssig perle ikke langt fra Genner Bugt og Lillebælt. Det hele begyndte med seks huller på en lille græsmark. Løjt Golfklub var det første navn, hvor nogle lokale havde taget initiativ til nogle huller, som skulle udgøre en golfmæssig legeplads.

I 2002 blev Aabenraa Golfklub så stiftet, og anlægsarbejdet med at etablere flere huller skete i 2003 og 2004, inden samtlige 18 huller kunne indvies i 2005.

Klubben er foreningsejet, og der er masser af frivillig arbejdskraft, som er en simpel nødvendighed for at få tingene til at nå sammen på Sandskærvej. Lige ved siden af golfbanen ligger et større sommerhusområde, som var tænkt som et plus for golfbanen på Løjt Land.

Fra banen er der heller ikke langt til et par campingpladser, og færgen til Barsø ligger også til kajs nærmest lige rundt om hjørnet.

Afslutningshullet på Aabenraa Golfklubs bane skal sidde lige i skabet. Søen foran green tager sig af alt, hvad der er slået for kort. Foto: GolfXtra

Ti kilometer til Aabenraa centrum

Godt ti kilometer er der ind til centrum i Aabenraa. Her på Løjt Land er det et bølgende og bakket landskab med mange levende hegn og en herlig udsigt til Lillebælts bølger.

Ude på de 18 huller er der udfordringer nok at tage fat på. Der er en forholdsvis blød åbning med et par 5 hul på 435 meter, hvor noget af det sværeste er andetslaget, som nærmest skal slås blindt.

Særligt på bag ni er der en skøn blanding af korte og lange huller. Det går løs på hul 12 med et par 4 hul på blot 265 meter, hvor der kan skæres mange meter af ved at krydse ind over roughen på et dejligt dogleg venstre hul. Helt anderledes er det  næste hul – et par 4 hul på hele 402 meter, hvor det er det tunge skyts, som skal frem.

Sådan veksler hullerne, indtil der kommer en fantastisk finale på de to afslutningshuller 17 og 18. På begge huller skal slaget ind mod green hen over vand. På hul 17 – et 354 meter langt par 4 hul gælder det om at komme langt frem for at få et lettere approach. Ellers er det nok bedre at tage et lay up for at undgå en tur i vandet.

Hul 18 er et par 3 hul på 131 meter fra gul tee, og her skal bolden igen hen over en faretruende sø. Et godt råd på dette hul er egentlig, at der er ganske godt med plads bag green, som alt andet lige er bedre end vandturen.

Banen på Løjt Land byder på oplevelser – og beder nærmest om at blive spillet igen.

LÆS MERE: Greenfee-priser i Aabenraa Golfklub

 

Af Jørgen Schultz
ved Genner Bugt