Sønderjysk golf – krydret med pandekager og hyggelig overnatning

Solen rejser sig over den skønne Aabenraa Golfklub. Foto: Aabenraa Golfklub

Aabenraa Golfklub tæt ved Lillebælt og Genner Bugt har nogle særdeles stærke afslutningshuller. Og tæt ved er der oplevelser at hente på både Restaurant Knapp og det hyggelige Genner Hoel/Pandekagehuset.

Løjt Land: Nede i det sønderjyske ligger Aabenraa Golfklub som en naturmæssig perle – ikke langt fra Genner Bugt og Lillebælt. Det hele begyndte med seks huller på en lille græsplæne. Løjt Golfklub var det første navn, hvor nogle lokale havde taget initiativ til nogle huller, som skulle udgøre en golfmæssig legeplads.

I 2002 blev Aabenraa Golfklub så stiftet, og anlægsarbejdet med at etablere flere huller skete i 2003 og 2004, inden samtlige 18 huller kunne indvies i 2005.

Indspillet til green på 17. hul er ganske dramatisk. Foto: GolfXtraKlubben er foreningsejet, og der er masser af frivillig arbejdskraft, som er en simpel nødvendighed for at kunne få tingene til at nå sammen på Sandskærvej. Lige ved siden af golfbanen ligger et større sommerhusområde, som var tænkt som et plus for golfbanen på Løjt Land.

Færgen til Barsø

Fra banen er der heller ikke langt til et par campingpladser, og færgen til Barsø ligger også til kaj nærmest lige rundt om hjørnet. Godt ti kilometer er der ind til Aabenraa.

Ude på de 18 huller er der udfordringer nok at tage fat på. Der er en forholdsvis blød åbning med et par hul på 435 meter, hvor noget af det sværeste er andetslaget, som nærmest skal slås blindt.

Særligt på de bagerste ni huller er der en skøn blanding af korte og lange huller. Det går løs på 12. hul med et par 4 hul på blot 265 meter, hvor der kan skæres mange meter af ved at krydse ind over roughen på et dejligt dogleg venstrehul. Helt anderledes er det næste – et par 4 hul på hele 402 meter, hvor det er det tunge skyts, som skal frem.

Sådan veksler hullerne, indtil der kommer en fantastisk finale på hullerne 17 og 18. På begge huller skal slaget ind mod green hen over vand.

Nostalgisk og romantisk er der i værelserne på Restaurant Knapp i det sønderjyske. Foto: Restaurant Knapp

To overnatningsmuligheder

Mulighederne for at overnatte tæt ved golfbanen er talrige. Der er ikke langt ind til Aabenraa, og tæt ved ligger også Restaurant Knapp – idyllisk beliggende i bakkedraget ved Mølle Å og dam.

Restaurant Knapp er drevet af Per Dupont siden 1987, og siden 2013 har datteren Sabrine Dupont været hjemme for at føre Restaurant Knapp videre sammen med faderen.
På Restaurant Knapp har man også mulighed for at overnatte. Der er fire dobbeltværelser, hvoraf det ene er en brudesuite. Der er en nostalgisk og romantisk stemning i værelserne – individuelt og meget smagfuldt indrettede. Alle dobbeltværelser kan også fås som enkeltværelser.

Det hyggelige Genner Hoel/Pandekagehuset er et besøg værd, når eksempelvis sulten skal stilles. Foto: GolfXtra

Fyldte pandekager

Ikke langt derfra ud til hovedvejen mellem Aabenraa ligger Genner Hoel Pandekagehus og Camping.

Her kan der overnattes i hytter eller med medbragt autocamper samt campingvogn. Kulinarisk er der på 9. sæson fyldte pandekager på kortet med enten laks, oksekød eller kylling. Den stærke udgave med jalapenos er der også. Og naturligvis med pandekager og is i flere variationer som dessert-mulighed.

Fra Genner Hoel er der en skøn vandrerute igennem skoven i kuperet terræn. Genner Bugt og Kalvø kan nås på 45 minutter gennem skoven. Der er kun tre kilometer til vandet fra pladsen.


Af Jørgen Schultz
i Sønderjylland