Small Danish Hotels vokser med strandhotel og kroklassiker

Strandhotellet Vedersø ved Vesterhavet og Abild Kro & Hotel i Sønderjylland er trådt ind i hotelkæden. Small Danish Hotels gearer derved op med overnatningssteder i noget af Danmarks smukkeste natur. Foto: Small Danish Hotels

Strandhotellet Vedersø og Abild Kro & Hotel er trådt ind i Small Danish Hotels. Dermed sætter hotelkæden knappenåle på hotelkortet i områder, hvor kyst- og naturturismen er i rivende udvikling. Fra begge hoteller er der heller ikke langt til golfbaner.

Vedersø/Abild: Small Danish Hotels har vokseværk. Nu øger Danmarks største hotelkæde sin repræsentation i det vestjyske og tilføjer endnu et charmerende kystnært hotel til kæden, der rummer flere end 65 kroer, slotte, badehoteller, herregårde og hoteller i hele Danmark. Det er Strandhotellet Vedersø, der med sin badehotelsatmosfære og nostalgiske fremtoning, lever op til alle associationer, der ligger i ordet kystferie.

Samtidig hilser kæden velkommen til sønderjyske Abild Kro & Hotel, der er et naturligt udgangspunkt for vandreture i Nationalpark Vadehavet, sæl- eller østerssafari og den fascinerende stæredans sort sol. Derved gearer hotelkæden op for overnatningsmuligheder i nogle af Danmarks smukkeste naturområder, og det matcher med danskernes voksende lyst til at komme ud under åben himmel.

– Efterspørgslen efter naturnære oplevelser, plads og vidder boomer. Tendenser som corona har for alvor accelereret danskernes begejstring for naturen, og der er en enorm vækst i kyst- og naturturisme. Samtidig er der potentiale i helårsoplevelser, da naturen aldrig bliver kedelig. Derfor er jeg meget glad for, at vi nu har fået to nye overnatningssteder, som ligger i smørhullerne af Danmarks måske smukkeste natur, med i hotelkæden. Begge steder har samtidig rig historie, badeliv og shopping inden for rækkevidde. Det er et stærkt match til dem, som søger den uspolerede natur kombineret med kulturoplevelser og gastronomisk nydelse, siger Finn Kræfting, som er direktør i Small Danish Hotels.

Tæt ved det brusende Vesterhav

Strandhotellet Vedersø ligger smukt placeret i Vedersø Klit, hvor naturen sætter både sand, vand og sind i bevægelse. Baghaven udgøres af bølgende sanddyner, og fra hotellet er der bare 200 meter til det brusende Vesterhav. Hotellets restaurant er et besøgsstykke i sig selv og kendt for brugen af lokale sæsonbetonede råvarer.

Ganske tæt ved ligger museet Kaj Munks Præstegård, der var modstandspræstens hjem i 20 år. De nærmeste byer er handelsbyen Ringkøbing og de stemningsfulde kystbyer Søndervig og Hvide Sande, der særligt om sommeren bobler af liv og ferieaktivitet. Hotelkæden rummer allerede flere hoteller i Destination Vesterhavet, og Strandhotellet Vedersø kommer således i selskab med blandt andet Nymindegab Kro og Hotel Fjordgaarden.

Nede i det sydvestlige hjørne af Sønderjylland ligger Abild Kro & Hotel. Foto: Small Danish Hotels

Abild Kro & Hotel ligger blot ti kilometer fra den tyske grænse, og der er heller ikke langt til Tønder Golfklubs bane. Nærmeste nabo er i øvrigt Marsken og Danmarks ældste købstad, Tønder, er blot fire kilometer væk. Udover nærheden til Nationalpark Vadehavet starter verdens ældste cykelrute, Nordsøruten, næsten lige uden for døren. I Sønderjylland tæller Small Danish Hotels også Agerskov Kro og Hotel, Benniksgaard Hotel tæt på golfbane, Hotel Tønderhus og Bov Kro.

– Strandhotellet Vedersø og Abild Kro & Hotel taler begge lige ind i Small Danish Hotels gæsteprofil, der tæller voksne par, som tager på smutture i Danmark. En stor del af gæsterne er gengangere, og det er derfor vigtigt for os at være repræsenteret bredt i hele Danmark, så vi tilbyder en bred palet af oplevelser, fortsætter Finn Kræfting.