Sådan kan du komme til at spille Old Course i St. Andrews

Old Course i St. Andrews skal for 30. gang være kulisse omkring The Open. Foto: St. Andrews Links

Den 150. udgave af The Open er afgjort. Champion Golfer of the Year 2022 hedder Cameron Smith. Med lidt lodtrækningsheld kan alle vi handicap-golfere også komme til at spille banen.

St. Andrews, Skotland: Så er det afgjort. Champion Golfer of the Year 2022 hedder Cameron Smith. Den australske stjerne har det med at være med fremme i major-turneringer, og med en formidabel 8 under par – en 64’er – satte han resten af feltet på plads.

The Claret Jug skal downunder.

Golfens vugge.

The home of golf.

Anderledes kan den skotske universitetsby St. Andrews ikke betegnes.

150 års-jubilæet på St. Andrews blev den absolut største begivenhed i The Open’s lange historie. En  rekordstor tilskuer-tilstrømning med ikke færre end 290.000 fans blev en realitet. Og både tilskuerne og spillerne fik vejrmæssigt en fuldstændig udramatisk uge..

Sådan blev the final leaderboard I 2022-udgaven af The Open. I 2023 går turen til Royal Liverpool. Illustration: The Open.com

Sådan kommer du med i lodtrækningen

St. Andrews Links omfatter ud over Old Course en stribe andre klassebaner. Det er alle sammen baner, som kan spilles af os almindelige handicapgolfere.

Mens der kan bookes tider på de øvrige baner, så kræver det lodtrækningsheld at komme til at spille på Old Course. Hver dag er er der en såkaldt Ballot. Du kan læse mere om, hvordan du kan komme i betragtning til en runde på Old Course her:

LÆS MERE: Følg med i Old Cours-lodtrækningen

Af Jørgen Schultz