Stråtækt, sønderjysk idyl

Nede ved Flensborg Fjord nær Broagerland ligger det stråtækte, 4-stjernede Benniksgaard Hotel. Foto: GolfXtra

Det 4-stjernede Benniksgaard Hotel er en regulær perle nede i det sønderjyske. Både på værelserne samt i restauranterne er der masser af hygge.

Nærmest lige hvor vejen slår en bugt, hvor Fjordvej og Krusåvej smelter sammen, ligger Benniksgaard Hotel.

Landsbyen Rinkenæs mellem Kruså og Sønderborg var i mange år mest kendt for sin efterskole, hvor unge valfartede til. I dag er det mest feriegæster og golfspillere, som har kurs mod byen.

LÆS MERE: Benniksgaard – en perle ned til Flensborg Fjord

Det 4-stjernede hotel er indrettet på det, som engang var en landbrugsejendom. 69 moderne og hyggelige værelser er der indrettet i den gamle stald, andre i stuehuset og andre i det såkaldte anneks omkring 150 meter fra hotellet.

På mange af de hyggelige værelser er der synlige bjælker. Foto: Benniksgaard Hotel

Synlige bjælker

En række af værelserne ligger med udsigt ned over Flensborg Fjord og med haven og golfbanen som en del af kulissen. I den stråtækte hovedbygning er værelserne – i forskellige kategorier – indrettet i landlig og romantisk stil. Flere af dem har synlige bjælker eller hvælvinger i loftet, mens de nyrenoverede værelser i annekset – den tidligere Rinkenæs Efterskole – fremstår stiligt og moderne.

Måltiderne på Benniksgaard Hotel indtages i de to hyggelige restauranter – Pejsestuen og Panorama.

LÆS MERE: A la carte-mulighederne i restauranten

Kokkene tilbereder traditionelle retter, hvor der ganske ofte er hentet inspiration i det autentiske sønderjyske køkken. Men der er også italiensk præg på kortet, og der kræses om detaljerne.

En sand lækkerbisken for oste-entusiaster. Fire gange Arla Unika-oste på et bræt. Foto: GolfXtra

Én af de sikre favoritter er et ostebræt med fire gange Arla Unika-oste – Gammel Knas, Rød Løber, Drunken Dog og Den Hvide Dame. Tilsat forskelligt tilbehør er det en sand fornøjelse for oste-entusiaster.

Udover A la carte-mulighederne i aftentimerne er der også i løbet af dagen muligheder for lækre frokostretter.

 

Af Jørgen Schultz
på Benniksgaard