Smørum fik tordnende succes – bogstaveligt talt

Golfdirektør Keld Østergaard Christensen og formand for golfklubben, Peter Borregaard (th), omkranser vinderen af turneringen, Gemma Clews, og Club Manager Tuula Undall. Foto: Frank Undall

Smørum Ladies Open by ECDRIVE har imponeret med en ny, spektakulær anden udgave. Golfklubben viste sig igen både sportsligt, socialt og arrangementsmæssigt på højde med langt ældre og mere erfarne internationale klubber.

De første to dage af Smørum Ladies Open udfordrede vejret uhæmmet turneringen med bulder, lyn og skybrud, hvilket er enhver golfturnerings mareridt. Men på trods af alle odds lykkedes det at få logistikken på plads og kontinuiteten sikret – takket være frivillige og hårdtarbejdende medarbejdere.

Onsdagens finale bød til gengæld på strålende solskin, og 28-årige engelske Gemma Clews indfriede sit løfte fra sidste år om en sejr. I fjor blev hun nummer fire, da tre lokale amatørspillere i 2022 tog de tre første pladser. Men som professionel fik hun præmiepengene, som amatørerne ikke kan vinde.

I år var hun imidlertid ikke kun den bedste professionelle kvinde, men den bedste i hele feltet, der tillige var væsentligt stærkere end første år. Efter 54 huller og omspil mod to svenske spillere sikrede hun sig, i sit sjette år som professionel, sin første sejr på Ladies European Tour Access Series (LETAS).

Vinderen Gemma Clews sammen med de mange frivillige, som fik turneringen til at klappe. Foto: Frank Undall

Næststørste check

Gemma Clews blev for sejren belønnet med en check på 9.600 euro, da Smørum Ladies Open har den næststørste præmiepulje på hele LETAS i 2023 – næsten 450.000 kr. i alt. Hendes sejr sikrede hende også tilstrækkeligt med ranglistepoint til at åbne døren til det eftertragtede Ladies European Tour, som er øverste niveau inden for professionel kvindegolf i Europa.

– Smørum Golfklub kan i år gå videre til at fejre 30-års jubilæum, og med rette være stolte af, at have været vært for en professionel kvindeturnering på internationalt niveau to år i træk. Succesen skyldes især den enorme indsats fra de mange frivillige, herunder også de lokale, der har tilbudt indkvartering og måltider til de unge professionelle spillere, siger golfdirektør Keld Østergaard Christensen i en pressemeddelelse.

Spillerne roste

Turneringen blev også massivt rost af de 128 kvindelige startende, der var enige om, at folk generelt var meget venlige, klubben var hjælpsom, restauranten fremragende, og arrangementet som helhed vellykket. Vinderen var især begejstret for greenkeeperne på grund af banens kvalitet og forløb.

-Banen minder meget om min hjemmebane i Cheshire, siger Gemma Claws, som oprindeligt kommer fra Manchester.

Derfor blev Smørum Ladies Open by ECDRIVE igen en tordnende succes, der for andet år satte Smørum Golfklub på landkortet, som en værdig vært for internationale turneringer. Med den erfaring, der er opnået, forventes golfklubben også at være vært for LETAS igen i 2024.