Sønderjysk kro får fire på stribe som Årets Hotel

Endnu en gang viser Agerskov Kro og Hotel sig som den store stemmesluger ved Small Danish Hotels’ generalforsamling, hvor kroen vinder prisen som Årets Hotel for fjerde år i træk. På billedet ses fra venstre: direktør i Small Danish Hotels Jørgen Christensen, receptionist Grethe Pedersen og værtsparret Bodil og Peter Otte.

For fjerde år i træk er Agerskov Kro og Hotel danskernes favorithotel. En bedrift udover det sædvanlige, mener direktøren i landets største hotelkæde, Small Danish Hotels. Kroen ligger blot ti kilometer fra Brundtland Golf Center i Toftlund.

Agerskov, Sønderjylland: Det er ingen let opgave at drive hotel i Danmark – slet ikke langt fra storbyen og slet ikke i bunden af Jylland. Derfor er det også en bedrift udover det sædvanlige, at danskerne nu for fjerde år i streg kårer Agerskov Kro og Hotel sydøst for Haderslev som Årets Hotel. Det mener direktør hos Small Danish Hotels, Jørgen Christensen.

Agerskov Kro ligger blot ti minutters kørsel fra Brundtland Golf Center i Toftlund i det midtsønderjyske.

– Ingen krofar, slotsfrue eller hoteldirektør kommer sovende til succes på den danske hotelscene, hvor konkurrencen er ekstrem, og vilkårene tæt på urimelige. Særligt uden for byerne, hvor der virkelig skal trækkes kaniner op af hatten. Derfor er det også desto mere imponerende, at Agerskov Kro og Hotel igen formår at slå de største spillere og opretholde et tilfredshedsniveau på over 90, siger han.

Seks kategorier

Årets Hotel udpeges hvert år i forbindelse med Small Danish Hotels’ generalforsamling, hvor der findes vindere af i alt seks kategorier. Men det er hverken Small Danish Hotels eller andre branchefolk, der beslutter, hvem de fornemme titler går til.

Vinderne udnævnes nemlig på baggrund af gæstevurderinger fra kroer, hoteller, slotte og herregårde i landets største hotelkæde. Det betyder også, at Årets Hotel er en brugerpris.
I gæstebesvarelserne tager gæsterne blandt andet stilling til anbefalelsesværdighed og tilfredshed, og her klarer den rødmalede kro sig fortsat bedst. Af bedømmelserne fremgår det også, at det særligt er det varme værtsskab, den hjemmelavede morgenbuffet og engagementet i gæsterne, som hotelgæsterne værdsætter og belønner med prisen, der også indebærer 25.000 kroner.

Prisen som Årets Hotel blev for første gang lanceret af Small Danish Hotels i 2016.

Danskerne fordeler priserne således:

• Bedste ankomst/modtagelse: Billum Kro
• Bedste værelsesoplevelse: Hotel Amerika
• Bedste restaurantoplevelse: Nymindegab Kro
• Bedste morgenmadsoplevelse Hotel Amerika
• Årets højdespringer Bov Kro
• Årets hotel: Agerskov Kro og Hotel