Sol- og golfferie vokser i Aarhus Airport

Den populære Algarvekyst kan nås fra Aarhus Airport. Foto: Aarhus Airport

Flere og flere rejseselskaber vil udbyde solferie fra Aarhus Airport. Blandt andet Best Travel, Sunweb og Balkan Holidays står klar med nye, solrige destinationer til lufthavnens feriekatalog.

Aarhus: Stor efterspørgsel på solskinsrejser fra Aarhus trækker flere rejseselskaber til Aarhus Airport. Blandt de nytilkomne er Best Travel, der inviterer østjyderne på guidede kulturrejser til Italien og Nordengland, mens Balkan Holidays og Sunweb tilsammen supplerer solferiekataloget med populære destinationer som Golden Sands, St. Konstantin, Mallorca, Costa del Sol og Algarvekysten.

På de fleste af destinationerne er der samtidig et stort udbud af golfbaner.

Charterselskaber melder deres ankomst

Det er først og fremmest SAS’ markante tilstedeværelse i den jyske lufthavn, der får selskaberne til at stemple ind i Aarhus, hvor der altså er skabt direkte forbindelse til en lang række europæiske destinationer. På listen over debuterende selskaber figurerer også Hideaways og Happydays, ligesom TUI, Spies, Bravo Tours, Apollo og Sun Tours har meldt sig på banen med pakkerejser til solrige destinationer via SAS’ rutefly.

– Den sunde udvikling og efterspørgsel gør Aarhus Airport til et oplagt sted at udbyde rejser fra. Hurtigt gennem lufthavnen og videre med direkte fly fra SAS er ikke overraskende, hvad mange gæster efterspørger. Derfor er vi glade for at kunne give vores jyske gæster kortere vej fra hjemmet og ud til nogle af vores mest populære feriemål i Europa, siger bureauchef i Best Travel, Rune Thomassen.

Fra lufthavnen i Nice, som er på rutenettet fra Aarhus Airport, er der ikke langt til den dejlige Royal Mougins-golfbane.

De senere år er ruteudviklingen i den østjyske lufthavn gået fra et stramt fokus på businessrejsende til også at favne feriemarkedet. Sammen med SAS føjede Aarhus Airport i 2017 Malaga, Mallorca, Split og Nice til lufthavnens rutenet og banede dermed vejen for stigende passagertal og nye destinationer og selskaber.

– Aarhus Airport har i de seneste år haft foden på speederen med kurs mod feriemarkedet. Velkomsten af Best Travels og rækken af nye destinationer og rejseselskaber i lufthaven er et klart symptom på vores nye strategi, der allerede nu har sprøjtet solid vækst i passagertallene, siger lufthavnsdirektør, Peter Høgsberg.

Sprøde sommernyheder

Informationsstavlen i Aarhus Airport kommer i det hele taget til at bugne af sprøde sommernyheder. De eksisterende selskaber i lufthavnen melder nemlig også om mere solskin. Således har Århus Charter annonceret to direkte og stærkt efterspurgte ruter til Kreta og Zakynthos, og samtidig øger SAS sit engagement i lufthavnen med nye, direkte flyvninger til sol- og storbydestinationerne Faro, Rom og Manchester.

Desuden skruer SAS op for afgangene til Split, så rejsende fra Aarhus i højsæsonen kan flyve direkte til det populære kroatiske feriemål op til tre gange om ugen.

fakta

Om Aarhus Airport

Aarhus Airport har som ambition at forbinde Østjylland med populære storbyer i Europa og andre væsentlige rejsemål.

Rejsemålene sigter imod at tilfredsstille det østjyske erhvervsliv såvel som turister fra lufthavnens ophavsland. Den største rute i Aarhus Airport er indenrigsruten mellem Aarhus og København, som hvert år fragter knap 200.000 passagerer.

Det tager cirka 35 minutter at nå Aarhus Airport fra hjertet af Aarhus.