Son Muntaner med kvalitet, udsigt og udfordringer

14. hul er et af de udfordrende på Son Muntaner-banen. Foto: GolfXtra

Arabella Golfs tre baner lige nord for Palma trækker ganske fortjent tusindvis af feriegæster til. Mesterskabsbanen er Son Muntaner, som også er med i netværket; European Tour Destinations.

Palma, Mallorca: Arabella Golf er et fantastisk golf-resort på Mallorca.

Tre baner – Son Vida, Son Quint og Son Muntaner – er der at vælge mellem. Og så er der også tre hoteller at vælge mellem.

LÆS MERE: Son Quint er trådt ud af skyggen

LÆS MERE: Intelligent golf på Mallorca’s ældste bane

Alle tre baner er afvekslende og med masser af udfordringer, men det er Son Muntaner, som er udråbt til mesterskabsbanen. Banen indgår også i netværket European Tour Destinations. Son Muntaner-banen kom til i 2000 designet af tyske Kurt Rossknecht.

Son Muntaner er med i det anerkendte netværk; European Tour Destinations. Foto: GolfXtra

Månelandskabet

For fem år siden – tilbage i 2016 – lå banen en overgang hen som lidt af et månelandskab. Arabella havde – og har stadig – store ambitioner med Muntaner-banen.

Græsset på teesteder, fairways og greens blev pløjet op, og i stedet blev der sået helt nyt græs – den såkaldte Celebration Bermuda. Det er den nye græstype, som er stærkere og bedre kan tåle de temperatursvingninger, der sker. På greens er der sået Bentgrass V8.

Den 1. oktober 2016 kunne der atter drives ud på banen, ikke engang et halvt år efter igangsættelsen af det imponerende arbejde. Samtidig med såningen af det nye græs blev der investeret i et moderne vandingsanlæg. Al vanding på teesteder og fairways foregår med recirkuleret vand.

Son Muntaner er på fornemste vis afvekslende. Allerede på hul 1 begynder besværlighederne, efter at et forhåbentligt vellykket drive er sendt ud i knækket på dogleg-højre hullet. Et par 4-hul på 355 meter fra gul og 297 meter fra rød. Oppe ved green, som nærmest ligger på tværs af spilleretningen truer ikke blot en stor bunker, mens også en sø er i spil i venstre side.

Straks efter på hul 2 kommer endnu en prøve – et langt par 5-hul, hvor der er vand i spil hele vejen op langs højre side.

Samme sø ligger igen i højre side, når der drives ud på hul 3 – et kortere par 4 hul på 332 meter. Så hvis nogen havde forventet en blød start, så er det med at tro om igen.

Rundt på banen er der en del dybe bunkere – som her på 6. hul, som er et herligt par 5 hul. Foto: GolfXtra

Banens svære 8. hul

Men banens sværeste hul er for mange formentlig 8. hul – et 482 meter langt par 5 hul, hvor der først skal drives over en mindre sø, inden slutspillet på hullet går opad mod en forholdsvis lille green.

Er der kommet en god score på kortet på 8. hul, så venter der et herlig view fra teestedet på hul 9. Det 365 meter lange par 4 hul går nedad, og hele hullets forløb kan ses fra teestedet. Ude i horisonten bag green ligger et klubhus, hvorfra der er den skønneste udsigt ud over dele af de ni bageste huller.

Efter et herligt par 4 hul på 14., hvor et træ lige midt i fairway kan volde kvaler, kommer en særpræget oplevelse på 15. hul. Til højre for teestedet ligger Mallorcas ældste oliventræ. Træet er placeret bag en stensætning og er erklæret bevaringsværdigt. Omkring 1000 år er træet gammelt.

Afslutningen på Son Muntaner-banen er lige præcis så svær, som det var tilfældet fra de første huller. Både hul 17 og 18 har begge nogle af banens mest smalle fairways, og der er træer hele vejen i venstre. På hul 18 bliver indspillet til green endda besværliggjort af, at green ligger højt hævet over fairway.

Efter golfrunden venter kulinariske oplevelser i klubhusets restaurant, Na Capitana. I restaurauntaner sættes der af og til ekstra trumf på med eksempelvis grill-arrangementer.

Udsigten fra teestedet å 9. hul med klubhuset og restauranten Na Capitana i baggrunden. Foto: Arabella Golf

Priserne

Arabella Golf kører med forskellige priser på de tre baner. Son Muntaner er som mesterskabsbane banen med de højeste priser. Omkring 115 euro skal der på bordet i højsæsonen, mens det om sommeren er billigere.

Starttider og priser kan der ses mere omkring HER

 

Af Jørgen Schultz
i Palma, Mallorca