Stor investering i dræn skal gøre sæsonen længere på Royal Oak

Langt ude i roughen på hul 1 er der endnu gang et gravearbejdet i forbindelse med opgraderingen af drænsystemet på Royal Oak. Foto: GolfXtra

Omkring halvanden million kroner har Royal Oak i det sønderjyske investeret i drænsystemet, som skal gøre banen tilgængelig længere tid hen over sæsonen.

Royal Oak Golf Club har I årevis ikke blot været kendt for greens med masser af kvalitet. Hvis det ikke lige frem er sne- eller frostvejr, så spilles der også til sommergreens hele året rundt i den sønderjyske klub. Det er ofte betydet, at greenfee-gæster tidligt hvert år finder vej til klubben.

Gennem de senere år har nedbøren dog drillet. Ledelsen har derfor taget konsekvensen og sat gang i en større investering for at få opgraderet drænsystemet rundt på banen.

Hen over vinteren har greenkeeper-staben haft travlt med gravemaskiner og andet kørende materiel, og ikke færre end 1,5 millioner kroner er der investeret i opgradering og udvidelse af drænsystemet.

Direktør på Royal Oak, Thomas Marxen, fortæller, at vinterens arbejde har resulteret i, at der allerede kan ses forbedringer ude på banen.

– Det bliver dog for alvor først til næste efterår og vinter, at vi rigtig vil se, at investeringen virker, siger Thomas Marxen.

Gravearbejdet har betydet, at der er blevet arbejdet med at få lagt nye og større rør i jorde og få rørene forbundet til banens nuværende drænsystem. Det er her i marts 2024, at hele projektet forventes at være ved vejs ende. Siden midten af marts har samtlige 18 huller været åbne.

De store investeringer i drænsystemet kommer i en periode, hvor der i forvejen postes betydelige summer i udviklingen af Royal Oak. Ti ny spa-huse er for alvor i brug – og giver mulighed for at lade sig indkvartere ganske tæt ved klubhuset og golfbanen.

Et par nye padelbaner er også kommet til.

Danmark har fået sig et nyt resort.

Af Jørgen Schultz