Thomas Cook kollapser: Flyene fra Danmark er aflyst mandag

Thomas Cook Group, der ejer Spies i Danmark, har indgivet konkursbegæring. Flyene fra Danmark er aflyst mandag. Foto: Thomas Cook Ailines

Spies’ ejer Thomas Cook Group Plc. har i dag ansøgt om konkurs. Det påvirker flytrafikken mandag, og alle flyvninger med Thomas Cook Airlines Scandinavia er aflyst. Der arbejdes intenst på, at alle gæster flyves hjem på den bedst tænkelige måde.

København-London: Den britiske rejsekoncern Thomas Cook Group Plc., der bl.a. ejer Spies, har i dag mandag den 23. september ansøgt om konkurs. Det fremgår af Spies’ hjemmeside.

Konkursansøgningen betyder, at samtlige rejser, der skulle foregå med Thomas Cook Airlines mandag , er indstillet. Da vi ikke kan nå at tilbyde alternative løsninger betyder det ifølge pakkerejseloven, at vi refunderer hele rejsen. Alle pakkerejser med Spies er omfattet af pakkerejseloven. Rejser med rutefly, som f.eks. SAS, Norwegian, Thai Airways m. fl. påvirkes ikke.

For dem, der skal hjem

Spies regner med at have mere information senere i dag.

På hjemmesiden hedder det: – Har du bestilt en rejse med både ud- og hjemrejse med Thomas Cook Airlines Scandinavia, er din hjemrejse aflyst. Du kan via din billet kontrollere, hvilket flyselskab du rejser med. Vi har fuld fokus på de kunder, som er direkte påvirket af situationen, og vi regner med at have mere information senere i dag, konstateres det.

Thomas Cook Groups konkursansøgning har den effekt, at alle flyvninger med Thomas Cook Airlines Scandinavia aflyses i dag.

Alle Spies’ pakkerejser er omfattet af pakkerejseloven.