To udfordrende baner i Englands Have

I et bølgende landskab med en del vand i spil har Nicklaus designet de to baner - her er det 12. hul på Heritage-banen. Foto: London Golf Club

London Golf Club – ikke engang en times kørsel fra Gatwich-lufthavnen – trækker masser af udenlandske gæster til. To baner er der at vælge mellem på anlægget, som er en del af European Tour Destinations.

London, England: Lidt sydøst for den britiske hovedstad ligger London Golf Club.

Anlægget er beliggende i en fantastisk natur. Nemlig på toppen af Kent’s North Downs i et område, som kaldes for ”Englands Have”.

Heritage-banen er én af de to 18 hullers baner tilhørende London Golf Club. Foto: London Golf Club

London Golf Club er en af de omkring 30 medlemmer af det prestigefyldte European Tour Destinations-netværk.

Med kun 50 kilometer til den internationale Gatwick-lufthavn og 47 kilometer ind til London City har den traditionsrige London Golf Club en perfekt placering.

Nicklaus-design

Jack Nicklaus har designet de to 18 hullers-baner, som hver har deres særpræg. Der er dels den klassiske Jack Nicklaus Signature Heritage-bane, som i 2018 var vært for PGA Senior Champions Championship. Tilbage i 2008 var Europa Touren på besøg med hjemmesejr til Ross Fischer. Søsterbanen, som betragtes i samme kvalitet, har navnet The International.

Fælles for begge baner er hurtige og troværdige greens. Reelt kan der spilles året rundt, og London Golf Club er et særdeles populært anlæg for gæstespillere fra både de britiske øer samt Europa og USA.

London Golf Club blev åbnet i september 1993 af Sir Denis Thatcher – ægtefællen til den tidligere Jernlady, den mangeårige britiske premierminister Margaret Thatcher.

Den officielle åbning fandt dog først sted i sommeren 1994, hvor Jack Nicklaus stillede op i en skingame med andre kendte golfstjerner, Seve Ballesteros og Tony Jacklin. Der fortælles ikke rigtig noget om, hvor mange penge, der var på højkant.

Heritage-banen blev en realisering af en drøm, som forretningsmanden Masao Nagahara gik rundt med. Han mente, det ville være et plus med en mesterskabsbane tæt på den engelske hovedstad, og han kontaktede derfor Jack Nicklaus. Klubben er en klub for private medlemmer – men er åben for greenfee-gæster.

Dronefoto af International-banen i London Golf Club. Foto: London Golf Club

Både på Heritage og The International er der brede fairways i et typisk engelsk landskab med lyng og små søer, som spiller ind på sværhedsgraden rundt på banerne.

Det store klubhus lader ikke noget tilbage at ønske. Spisekortet er ganske omfattende. Foto: London Golf Club

I klubhuset er der et uovertruffent serivceniveau og en lang række faciliteter, så klubben også kan anvendes til bryllupper og festligheder samt møder og konferencer. Der kan skræddersys forskellige golfpakker og arrangementer.

Af Jørgen Schultz