Tønder byder på golf, sort sol og overnatning på slotskroen

Schackenborg Slotskro i Møgeltønder er så absolut en omvej værd, når det gælder et besøg på Tønder Golfklubs bane.

Når det gælder indkvartering, så er der alle muligheder for at lade romantikken blomstre på Schackenborg Slotskro i Møgeltønder, hvor der også venter store gourmet-oplevelser. Så absolut en omvej værd.

Tønder Golfklubs historie går tilbage til 1993. Dagen for Kristi Himmelfartsdag blev banen i marsklandet officielt indviet. Borgmesteren slog det første slag, men der blev også afviklet en pro-am, hvor en af deltagerne var en af dansk golfs talentfulde unge; Thomas Bjørn hed han.

Tønder Golfklubs bane er alt andet end kuperet. Men banen har alligevel masser af udfordringer. Foto: Tønder Golfklub


Det med beliggenheden af banen nogle år forinden var ikke uproblematisk. Fra de golfinteresserede var der kig på arealer ved Soldaterskoven lige nord for Tønder tæt ved Abild, men på grund af en verserende kasernedebat blev det droppet. Flere politikere pegede på arealer ved omfartsvejen, men også den ide blev skrinlagt. Med omkring 30 lodsejere var det alt for mange i forhold til at få forhandlingerne om den nødvendige køb af jord til at falde på plads.

Så kommer muligheden med køb af gården Tidsholm 6 nogle kilometer øst for byen. Gården bliver købt for 900.000 af kommunen, som stiller den vederlagsfrit til rådighed for golfklubben. Golfklubben foreslår som modydelse for at få banen jorden stillet til rådighed, at klubben i en fireårig periode fraskriver sig retten til at søge om kommunale penge til driften.

Området ved Tidsholm er en blanding af åbne vidder og skovområder. Og det er netop denne natur, som karakteriserer golfbanen, hvor der er markant forskel på de første ni og de sidste ni huller.

Overnatning på slotskroen

Når det gælder indkvartering på Tønderegnen, så er der flere muligheder. Men et af de charmerende steder er Schackenborg Slotskro med 25 individuelle og hyggelige værelser, som alle navngivet efter danske slotte og herregårde. I restauranten venter kulinariske oplevelser af høj klasse.

Værelserne er beliggende på selve kroen samt i tre omkringliggende, fredede huse med sprossevinduer og egen have. Det giver muligheder for at sove dejligt på et enkeltværelse, et dobbeltværelse eller opleve kroens juniorsuite med jacuzzi og egen have. Alle værelser har tv, telefon, hårtørrer og flere er med badekar.

Schackenborg Slotskro er så absolut en omvej værd.

Sort sol med stære-flokken i tusindsvis er en fantastisk naturoplevelser.

Sort sol

Og når man er i området, så skalMan må ikke snyde sig selv for den fantastiske naturoplevelse; Sort sol, som kan ses om foråret og efteråret, når stærene samles i marsken i enorme flokke til træk.

Lige før stærene går ned på jorden for natten, tegner de store flokke fascinerende mønstre på himlen – det kalder man Sort Sol. Sort Sol i kan enkelte gange komme helt op på at rumme op til en million fugle.

Af Jørgen Schultz